Μπαρτσελόνα: Το μέλλον είναι εδώ!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας22 Οκτωβρίου 2020

Δεν έχει γίνει ξανά. Ποτέ στο παρελθόν. Η Μπαρτσελόνα είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League, η οποία είχε δύο σκόρερ, ηλικίας 17 ετών ή και ακόμη πιο μικρούς.

Οι “μπλαουγκράνα” διέλυσαν τη Φερεντσβάρος με 5-1 με τους Φατί και Πέδρι να βρίσκουν δίχτυα στην 1η αγωνιστική των ομίλων.

Μάλιστα, το επίσης εντυπωσιακό, το οποίο μαρτυρά το πόσο μικροί σε ηλικία είναι, όπως όταν οι συμπαίκτες του αποχωρούσαν από το “Καμπ Νόου” με τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, ο Πέδρι αναχώρησε με ταξί! Πώς να φύγει με δικό του αυτοκίνητο, όταν δεν έχει δίπλωμα;

Υπάρχει κι άλλο. Πριν από το ματς της Βαρκελώνης, πήγε με τα πράγματά του, με σακούλα από το σούπερ μάρκετ στο γήπεδο.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο Φατί έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού, ο οποίος σκοράρει περισσότερες από μία φορά, όντας κάτω των 18 ετών!

Εντυπωσιακό, αναμφίβολα, επίτευγμα. Το μέλλον της Μπαρτσελόνα είναι εδώ.

Ποιος είναι

Για τον Φατί έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Για τον Πέδρι, όμως; Είναι "new entry".

Γεννημένος στην Τενερίφη. Εντάχθηκε στους νέους της Λαs Πάλμας το 2018 από τη Γιουβεντούδ Λαγκούνα. Στις 15 Ιουλίου 2019, σε ηλικία μόλις 16 ετών, υπέγραψε επαγγελματικό τετραετές συμβόλαιο με τον σύλλογο, προωθούμενος στην πρώτη ομάδα από τον προπονητή, Πέπε Μελ.

Εκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στις 18 Αυγούστου 2019, σε ηλικία μόλις 16 ετών, κόντρα στην Ουέσκα, για τη Segunda División. Σημείωσε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ στις 19 Σεπτεμβρίου, στην εντός έδρας επιτυχία έναντι της Σπόρτινγκ Χιχόν και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λας Πάλμας σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2019, η Μπαρτσελόνα κατέληξε σε συμφωνία με τη Λας Πάλμας για τη "μεταφορά" του Πέδρι, από την 1η Ιουλίου του 2020.

Ο νεαρός συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς, οι οποίοι πλήρωσαν 5 εκατομμύρια ευρώ για τη συμφωνία.

Ανατέθηκε στην πρώτη ομάδα για την τρέχουσα σεζόν 2020-21 και με τον αριθμό 16 φανέλα, ο Πέδρι έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga - στις 27 Σεπτεμβρίου - αντικαθιστώντας τον Κουτίνιο στο 4-0 επί της Βιγιαρεάλ, στην πρεμιέρα.

Επαιξε βασικός στην ήττα από τη Χετάφε και χθες πέτυχε το πρώτο του γκολ και μάλιστα σε ματς του Champions League. Και εις ανώτερα...

Αρχηγικές επιδόσεις

Υπάρχουν κι άλλα αξιοσημείωτα ρεκόρ από τη χθεσινή βραδιά για την πρεμιέρα των ομίλων, τα οποία έχουν να κάνουν με τον “σταρ” της Μπαρτσελόνα, τον Λιονέλ Μέσι.

Ο αρχηγός των Καταλανών άνοιξε το σκορ με πέναλτι, βρίσκοντας δίχτυα για 16η συνεχόμενη χρονιά στο Champions League.

Επίτευγμα, το οποίο είχε και ο Ράιν Γκιγκς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, αλλά όχι συνεχόμενα, όπως ο Μέσι.

Οι Ούγγροι της Φερεντσβάρος ήταν η 36η ομάδα στον θεσμό, η οποία δέχεται γκολ από τον Αργεντινό αρχηγό των “μπλαουγκράνα”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.