Μπαρκαουάν: «Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει του χρόνου Πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Metrosport Team13 Μαΐου 2021

Ο Κοσμίν Μπαρκαουάν μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την εικόνα του ΠΑΟΚ συνολικά, τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, τις επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία και τον τελικό Κυπέλλου που έρχεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την εικόνα του συνολικά φέτος:

«Συνολικά μου άρεσε που ο ΠΑΟΚ πήγε στη 2η θέση. Στην αρχή δεν πήγε τόσο καλά, όσο ο Γκαρσία ήταν την αρχή. Ήθελε το χρόνο του και τον τελευταίο μήνα είναι αήττητος, πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τη στιγμή που εξασφαλίζεις τη 2η θέση, ως προπονητής, δίνεις ευκαιρία να παίξουν κι άλλοι παίκτες. Πήρε τη 2η θέση και την Ευρώπη, πρέπει να έχει σίγουρα κάποιες μεταγραφές και να βάλει δύναμη στην ομάδα. Τη νέα σεζόν θα δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα κυνηγήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει απομακρυνθεί από την κορυφή μετά το νταμπλ:

«Υπάρχει πρόβλημα γιατί μάθαμε με τον ΠΑΟΚ του νταμπλ και ήταν κάτι καταπληκτικό».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει όλα τα εχέγγυα για τίτλους, ενώ παλαιότερα, όταν αγωνίζονταν ο ίδιος ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις:

«Καμία σύγκριση. Εμείς περάσαμε δύσκολα. Δεν υπήρχαν λεφτά. Δεν θέλω να περιγράψω την κατάσταση. Ήταν πριν 10 χρόνια, ήταν άλλες οι συνθήκες. Τώρα είναι πολλά λεφτά στη μέση. Όταν πληρώνεις έναν παίκτη με 20.000 το μήνα, 200.000 το χρόνο, πρέπει να… τρέχει το αίμα του μέσα στο γήπεδο. Εμείς που είχαμε ομάδα τότε παίρναμε 5.000 και 7.000, θυμάμαι είχα 40 πυρετό με την ΑΕΚ, κοντεύαμε να πεθάνουμε. Για εμάς τότε δεν ήταν το θέμα τα λεφτά. Ήταν το κίνητρο του κόσμου και η φανέλα».

Για το Κύπελλο και την απόφαση του Γκαρσία να ξεκουράσει παίκτες:

«Φυσικά έκανε καλά και τους προφύλαξε. Πιστεύω ο Γκαρσία ήθελε να δει και κάτι άλλο. Να τσεκάρει παίκτες, να δώσει ευκαιρία. Το κάνεις αυτό ως προπονητής. Κι εμένα από σέντερ φορ μ’ έβαλαν στόπερ. Είναι λογικό να ξεκουράσει παίκτες για το Κύπελλο και να δώσει ευκαιρίες και στους άλλους. Έχει ρόστερ 25 παίκτες. Να μη γκρινιάζουν οι παίκτες οι υπόλοιποι».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στον τελικό:

«Θεωρώ ένας προπονητής σαν τον Γκαρσία διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου 4-5 φορές, βλέπει τους επικίνδυνους παίκτες του αντιπάλου. Μπορεί να τους μπλοκάρει. Πρέπει να δίνει προσοχή σ’ αυτούς ακόμη περισσότερη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.