Μπάρισιτς: «Πραγματικός αρχηγός ο Σβαμπ, τρομερό επιθετικό χάρισμα ο Μουργκ»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2020

Ο Ζόραν Μπάρισιτς, τεχνικός διευθυντής της Ραπίντ Βιέννης, σκιαγράφησε στο Metropolis 95.5 το προφίλ τόσο του Σβαμπ, όσο και του Μουργκ. «Χάσαμε δύο πολύ καλούς παίκτες και αυτό είναι δυσάρεστο για μένα, από την άλλη ο ΠΑΟΚ πήρε -όπως είπε- δύο καλούς ποδοσφαιριστές» είπε αρχικά και συνέχισε: «Ο Μουργκ είχε αρκετές προτάσεις στο παρελθόν, ωστόσο, τώρα παρουσιάστηκε η ευκαιρία του ΠΑΟΚ και επειδή ήταν πολλά χρόνια στην Ραπίντ και ήθελε να το κάνει, του είπαμε ότι αν το θέλει πραγματικά μπορεί να το κάνει» είπε αρχικά και συνέχισε για το ποσό της μεταγραφής του Μουργκ: «Δεν αποκαλύπτουμε ποτέ νούμερα μεταγραφής, αλλά η τιμή είναι δίκαιη και για τον ΠΑΟΚ και για την Ραπίντ».  

Για την χημεία που έχουν οι δύο: «Έπαιξαν πολλά χρόνια μαζί και στην Ραπίντ και στην εθνική ομάδα, είναι και φίλοι απ' ότι γνωρίζω. Ο Σβαμπ είναι περισσότερο αμυντικός μέσος, ενώ ο Μουργκ είναι πιο επιθετικογενείς, αγωνίζεται και ως δεκάρι και στα άκρα και στο 11 και στο 7. Έχουν καλή χημεία».  

Για το αν ήθελε να τους κρατήσει και τους δύο ή έναν από τους δύο: «Και τους δύο θα τους ήθελα. Ο Σβαμπ είναι πραγματικός αρχηγός και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Ο Μουργκ έχει τρομερό επιθετικό χάρισμα με τα αντανακλαστικά του, οπότε θα επέλεγα να μείνουν και οι δύο. Είναι καλοί χαρακτήρες και παίκτες της ομάδας. Έχουν καλή επικοινωνία και με τους συμπαίκτες και τον προπονητή και προπονούνται σκληρά.  

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα. Μπορούν να αντέξουν στην πίεση. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα και όπως τον είδα στα παιχνίδια των προκριματικών έχει ταλαντούχα ομάδα. Με την ποιότητα που έχει θεωρώ ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να είναι πρωταθλητής».  

Για το αν έγινε κουβέντα και για άλλους παίκτες της Ραπίντ Βιέννης: «Δεν μπορούμε εμείς να αντέξουμε τον μισθό κάποιου παίκτη του ΠΑΟΚ. Εμείς έχουμε καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, τοπ επιπέδου, αλλά δεν έγινε κάποια άλλη συζήτηση με τον ΠΑΟΚ για ποδοσφαιριστή μας».  

Κατέληξε λέγοντας: «Είχαμε καλή επικοινωνία με τον κ. Ρέμπε. Είναι Γερμανός, έχει τον βοηθό του, το επιτελείο του, οργάνωση και ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλει για την ομάδα του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.