Μπαρέλα: Η ακαδημία Gigi Riva, ο Μπρόζοβιτς και το είδωλο Στάνκοβιτς

Παναγιώτα Χαλκιά26 Ιουνίου 2021

Αήττητη πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση η Ιταλία καθώς έκανε τρεις νίκες στα παιχνίδια με Τουρκία, Ουαλία και Ελβετία. Οι Ιταλοί έχουν τη μόνη ομάδα του Euro 2020 που πήρε το τρίποντο και στα τρία παιχνίδια χωρίς να παραβιαστεί η εστία τους. Έχουν την καλύτερη διαφορά τερμάτων, επιχείρησαν τα περισσότερα σουτ και δημιούργησαν αρκετές φάσεις. 

Ο Νικολό Μπαρέλα είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στη μεσαία γραμμή των Ιταλών. Ο 24χρονος μέσος έχει αγωνισθεί σε δύο από τα τρία παιχνίδια των ομίλων και έδωσε και μια ασίστ.

Τα χαρακτηριστικά του

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους της Ευρώπης. Είναι δυναμικός και έξυπνος. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και συμβάλλει τόσο στο δημιουργικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Ξεχωρίζει για τις αντοχές του: «κουράζομαι αλλά είμαι αρκετά τυχερός που έχω μεγάλη αντοχή. Ίσως άλλοι έχουν περισσότερη τεχνική από εμένα, αλλά έχω αυτήν την ποιότητα». Πρόκειται για ένα παίκτη που λειτουργεί με το ένστικτο. Προσαρμόζεται εύκολα, είναι ικανός να παίξει οπουδήποτε στο κέντρο.

Η ακαδημία Gigi Riva και η μαμά που τον ήθελε καλαθοσφαιριστή

Γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1997 στο Κάλιαρι της Ιταλίας. Είναι ο μεγαλύτερος από τα δύο παιδιά που απέκτησε η οικογένεια. Δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχήσει για την ευημερία του καθώς οι γονείς του φρόντιζαν να μην του λείψει τίποτα. Μικρός περνούσε αρκετό χρόνο μαζί με την αδερφή του, Μαρτίνα, κρατώντας την απασχολημένη για να κάνει η μαμά του τις δουλειές του σπιτιού.

Προσκολλημένος στον πατέρα του κόλλησε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου. Κάτι που έβρισκε αντίθετη τη μητέρα του, που ήθελε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ο μικρός Νικολό άρχισε να κλωτσά την μπάλα μόλις στα 3.5 χρόνια και αποφασίστηκε να τον γράψουν στο σχολείο Gigi Riva καθώς οι γονείς του θεωρούσαν εξίσου σημαντική την εκπαίδευση.

Μόλις στα 9 του χρόνια προσχώρησε στην ομάδα Νέων της Κάλιαρι καθώς οι άνθρωποι της ακαδημίας θεώρησαν ότι ήταν απόλυτα έτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα. Για τα επόμενα εννέα χρόνια, δούλεψε σκληρά για να τελειοποιήσει τις ικανότητες του και να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση του.

H συνεργασία με Μπρόζοβιτς

Βλέποντας τον στις προπονήσεις, οι προπονητές δεν μπόρεσαν να κλείσουν τα μάτια τους στο ταλέντο του και αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να περάσει την πόρτα της πρώτης ομάδας. Έτσι, στα 18 του κάνει το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι της Κάλιαρι με την Πάρμα. Οι ικανότητες και οι επιδόσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα είδε τους σκάουτερ των Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έρχονται για εκείνον.

Τον Ιούλιο του 2019 δίνεται δανεικός στην Ίντερ για ένα χρόνο με όρο για υποχρεωτική αγορά στο τέλος της περιόδου. Εκεί ανέπτυξε μια τρομερή συνεργασία με τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, του οποίου η επιρροή τον καθιέρωσε ως ατού στην τράπουλα του Αντόνιο Κόντε.

Κέρδισε τις εντυπώσεις με το «καλημέρα»

Η πρώτη του χρονιά με την Ίντερ ήταν αρκετά επιτυχημένη. Οι Ιταλοί ήταν σε τροχιά τίτλου αλλά τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τη Γιουβέντους. Σημείωσε τέσσερα γκολ και μοίρασε οχτώ ασίστ σε 41 συμμετοχές.

Τη φετινή σεζόν άρχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή των Ιταλών και συνέβαλε τα μέγιστα για να έρθει το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Παρά την εγχώρια επιτυχία, η Ίντερ ήταν σκέτη καταστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια καθώς τερμάτισε τέταρτη σε έναν όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Γκλάντμπαχ. Κατέγραψε τρία γκολ και 13 ασίστ σε 46 παιχνίδια.

Έγινε διεθνής

Ο Μπαρέλα ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Ιταλίας. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2018 σε ένα παιχνίδι με την Ουκρανία στη Γένοβα (1-1) ενώ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα κόντρα στη Φιλανδία στα προκριματικά για το Euro 2020.

Είδωλο ο Στάνκοβιτς

Κατά την παιδική του ηλικία, ο αγαπημένος του παίκτης ήταν ο Ντεϊάν Στάνκοβιτς. Οι ικανότητες του τον εντυπωσίαζαν και αξέχαστο του έχει μείνει ένα γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Σάλκε.

«Θυμάμαι τα γκολ του Στάνκοβιτς. Ως παιδί εντυπωσιάστηκα από την ικανότητά του να πυροβολεί. Πάντα με γοήτευε και με εντυπωσίαζε με τα γκολ του. Δύο είναι ανεξίτηλα στο μυαλό μου. Το γκολ στο ντέρμπι από έξω από την περιοχή και αυτός εναντίον της Σάλκε. Μου άρεσε να πιστεύω ότι θα μπορούσα να τον πλησιάσω. Τον συνάντησα όταν ήμουν 16 και ήταν μια υπέροχη στιγμή».

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

1. Μικρός έκανε πολλές προσπάθειες να ταιριάξει με τους συνομήλικους του

2. Ίσως, το μεγαλύτερο του μειονέκτημα να είναι ότι είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, αρκετά ντροπαλό και με ταπεινή καρδιά

3. Όντας μικρός δεν ζήτησε ποτέ αυτόγραφο από τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές

4. Είναι παντρεμένος με την Federica Schievenin. Η σύζυγος του είναι μεγαλύτερη επτά χρόνια από εκείνον και έχει ιδιαίτερη αγάπη στις μοτοσικλέτες

5. Έχουν κάνει τρία παιδιά, τη Ρεβέκα, τη Λαβίνια και την Ματίλντι

6. Τον ελεύθερο του χρόνο τον αφιερώνει στην οικογένεια του και σε ταξίδια σε όμορφα μέρη

7. Το 2019 η Τσέλσι είχε κάνει πρόταση για να τον αποκτήσει αλλά την απέρριψε για οικογενειακούς λόγους

8. Θεωρεί ότι ο πατέρας του είναι μια πηγή αγάπης που του δείχνει το δρόμο της επιτυχίας

9. Το ψευδώνυμο του είναι «Τρανζίστορ του ραδιοφώνου» καθώς μιλάει πάρα πολύ όταν βρίσκεται με τους οικείους του

10. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα. Στο σπίτι τους έχουν δύο σκύλους.

11. Λατρεύει τα τατουάζ και έχει τρία. Το πιο σημαντικό είναι εκείνο στον αριστερό του ώμο που γράφει «Minhas Familia ea Minha Vida», που σημαίνει η οικογένεια είναι η ζωή μου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.