Μπακιρτζής: «Κακώς κυκλοφορούν πάνω από 300.000 αυτοκίνητα»

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2021

«Κακώς κυκλοφορούν πάνω από 300.000 αυτοκίνητα», δήλωσε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο διευθυντής του ιδιωτικού ΚΤΕΟ auteco στη Θεσσαλονίκη, Ορθόδοξος Μπακιρτζής.

«Είναι πάνω από 1 εκατ. τα ΙΧ και κοντά σ΄ αυτό το νούμερο είναι και οι μηχανές που δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ. Δυο είναι οι βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό. Ο σημαντικότερος είναι η κατάχρηση των ΙΧ και η οικονομική αδυναμία και ένας άλλος λόγος είναι η νοοτροπία που έχουμε ως Έλληνες. Έχουμε ακριβά αυτοκίνητα που είναι σε καλή κατάσταση και δεν πηγαίνουν να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ. 

Αν δεν πας, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ, όμως αν πας στο πρώτο δεκαήμερο δίνεις το 1/8 του ποσού. Το θέμα είναι ότι δεν γίνονται έλεγχοι. Εμείς είμαστε σε online επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών για να δούμε ποια αυτοκίνητα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Αν δεν περαστεί ο έλεγχος το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Αν και πάλι δεν πληρώσεις, θα συνεχίζεται και πάλι να βεβαιώνονται πρόστιμα. Ήρθε ένας μικρός αναλογικός οχημάτων μετά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. 

Γύρω στο 6% κόβονται τα αυτοκίνητα. Όμως εκείνο το τρίμηνο το ποσοστό είχε ξεπεράσει το 16%. Δεν είναι θέμα ότι κόβονται τα αυτοκίνητα, αλά το γεγονός ότι δεν έρχονται τα προβληματικά αυτοκίνητα για έλεγχο. Κακώς κυκλοφορούν πάνω από 300.000 αυτοκίνητα. Είναι δημόσιος κίνδυνος. Ο έλεγχος κοστίζει 50 ευρώ ανά δυο χρόνια. Εμείς ως εταιρεία προσφέρουμε κάποια δώρα για να απαλύνουμε από την πλευρά μας αυτό το κόστος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.