Μουρίνιο για Παυλίδη: «Θα μπορούσε να σκοράρει και τέταρτο, έχει φοβερή νοοτροπία»

Σταύρος Βατμανίδης15 Δεκεμβρίου 2025

Ο Ζοσέ Μουρίνιο «έσταξε μέλι» για τον Βαγγέλη Παυλίδη που σημείωσε χατ-τρικ, στη χθεσινή (14/12) εκτός έδρας νίκη της Μπενφίκα επί της Μορεϊρένσε, για την 14η αγωνιστική της Liga Portugal. Επίσης αφοσιώθηκε στην νοοτροπία του Έλληνα επιθετικού.

Συγκεκριμένα ο «Special One» αποθέωσε την πολύ καλή εμφάνιση του Έλληνα επιθετικού, για το τέταρτο γκολ που θα μπορούσε να βάλει αν ο διαιτητής και VAR έδιναν το πέναλτι υπέρ της Μπενφίκα και για την απόφαση του να κάτσει στον πάγκο στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι της ομάδας απέναντι στην Νάπολι για την 6η αγωνιστική της League Stage του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός:

«Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος, καταρχάς, με τον τρόπο που δέχτηκε να μην παίξει εναντίον της Νάπολι, με τον τρόπο που ο Ιβάνοβιτς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι εναντίον της Νάπολι και δέχτηκε να μην παίξει σήμερα. Η ομάδα γίνεται ''ομάδα'' και κατανοεί διαφορετικά παιχνίδια και τρόπους σκέψης και παιχνιδιού. Ο Παυλίδης ήταν φρέσκος. Αυτό το παιχνίδι εναντίον της Νάπολι του έδωσε ξεκούραση και εμφανίστηκε με ένα διαφορετικό είδος ''λαμπρότητας''.

Ο Παυλίδης σκόραρε τρία καλά γκολ, θα μπορούσε να είχε σκοράρει τέσσερα, επειδή υπήρχε πέναλτι εναντίον του. Πέναλτι από αυτά που ξεχνιούνται επειδή το σκορ ήταν 4-0, αλλά που μπορούν να κρίνουν αγώνες, όταν το σκορ ήταν 0-0, πέναλτι για τα οποία άλλοι κλαίνε, πιέζουν, φωνάζουν και συνεχίζουν να πιέζουν. Και εμείς, με διαφορετικό προφίλ, το κάνουμε λιγότερο. Καθώς δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω το βραβείο fair play, πρέπει να πω ότι ήταν καλή διαιτησία, αλλά ένα λάθος μεταξύ του διαιτητή και του VAR, το οποίο θα μπορούσε να ήταν σημαντικό. Υπήρξε πέναλτι στον Παυλίδη.»

Ο 27χρονος επιθετικός μετά και το χατ-τρικ, έφτασε τα 44 γκολ μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, κάτι που έχει να το δει η Μπενφίκα από την εποχή του Εουσέμπιο, που σημείωσε 42 τέρματα το μακρινό 1972. H ομάδα του Παυλίδη ταξιδεύει στην έδρα της Φαρένσε για τους 16 του Taca de Portugal την Τετάρτη (17/12), την επόμενη Δευτέρα (22/12) υποδέχεται τη Φαμαλικάο για το πορτογαλικό πρωτάθλημα και κλείνει τις υποχρεώσεις της για το 2025 με την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπράγκα και πάλι για την Α' Εθνική της χώρας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.