Mουντιάλ: Τι είναι οι «σκηνές νηφαλιότητας» που θα χρησιμοποιηθούν στο Κατάρ

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2022

Στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν επεισόδια λόγω μέθης, οι Καταριανοί θα θέσουν σε λειτουργία τις «σκηνές νηφαλιότητας» (sobering tents) κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τι ακριβώς είναι αυτές οι σκηνές όμως;

Οι «σκηνές νηφαλιότητας» είναι χώροι στους οποίους θα οδηγούνται οι μεθυσμένοι και απείθαρχοι φίλαθλοι που κυκλοφορούν στο Κατάρ, αυτοί δηλαδή πού είτε έχουν εμπλακεί σε επεισόδια μικρής έντασης κι έκτασης είτε υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλειά των ίδιων και των γύρω τους. Εκεί θα παραμένουν έως ότου οι Αρχές θεωρήσουν πως ξεμέθυσαν και όταν συμβεί αυτό θα αφήνονται ελεύθεροι μετά από προειδοποιήσεις.

Σε κανονικές σηνθήκες, σε τέτοιες περιπτώσεις στο Κατάρ υπάρχει σύλληψη και ολιγοήμερη φυλάκιση, όμως οι Άρχες θα υιοθετήσουν μέτρα σαν αυτό και σε άλλα αδικήματα χαμηλού επιπέδου, ως μέρος της ήπιας προσέγγισής τους με στόχο το να μην γεμίζουν τα κελιά με τουρίστες που θα βρεθούν στην χώρα απλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η έμπνευση για τις σκηνές νηφαλιότητας ήρθε πιθανότατα από τις «μεθυσμένες δεξαμενές» οι οποίες χρησιμοποιούνται στην Αγγλία, οι οποίοι είναι αντίστοιχοι χώροι στους οποίους μάλιστα μπορούν οι επισκέπτες να κοιμηθούν. Χρησιμοποιούνται και βοηθούν πάρα πολύ κυρίως την εποχή των Χριστουγέννων όπου τα πάρτι με αλκοόλ δίνουν και παίρνουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.