Μουντιάλ: Πώς ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας «άναψε» τους παίκτες του κόντρα στην Αργεντινή

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2022

Η Σαουδική Αραβία την περασμένη Τρίτη έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων όταν νίκησε με 2-1 την Αργεντινή στην πρεμιέρα τους για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και μάλιστα ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ.

Το πώς, όμως, άναψε η… φλόγα στους παίκτες της Σαουδικής Αραβίας και «γύρισαν» το ματς έγινε γνωστό μέσα από βίντεο που δημοσίευσε η ίδια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας και δείχνει τον προπονητή Ερβέ Ρενάρ να τα βάζει αρχικά με τους παίκτες του για την απόδοσή τους στη διάρκεια του πρώτου μέρους όπου η Αργεντινή πέτυχε ένα γκολ που μέτρησε και άλλα τρία που ακυρώθηκαν. Επίσης δεν του άρεσε και η συμπεριφορά τους προς τον Λιονέλ Μέσι.

«Τί κάνουμε εδώ; Είναι αυτή η πίεσή μας; Πίεση σημαίνει να παίρνεις μέτρα στο γήπεδο. Ο Μέσι έχει την μπάλα στο κέντρο του γηπδου και εσείς κάθεστε ακούνητοι στην άμυνα! Αν θέλετε βγάλτε κιόλας τα κινητά σας και βγάλτε φωτογραφίες μαζί του!», είπε ο 54χρονος Γάλλος προπονητής εμφανώς εκνευρισμένος μέσα στα αποδυτήρια του «Lusail Iconic Stadium» και συνέχισε με τις οδηγίες του που μετέφραζε για τους παίκτες μεταφραστής.

«Όσοι παίζετε μπροστά πρέπει να ακολουθείτε τους αμυντικούς τους. Δεν σας προειδοποιήσαμε για το τί έπρεπε να κάνετε; Δεν νιώθετε τίποτα; Δεν πιστεύετε πως είστε ικανοί να κάνετε την ανατροπή; Δεν το νιώθετε; Τότε παίξτε ήρεμα. Πάμε παιδιά, αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι η στιγμή για να τα δώσετε όλα», είπε ο Ρενάρ που υπογράμμισε ότι «η Αργεντινή παίζει με ρυθμό λες και είναι φιλικό, δεν το βλέπετε;».

Μετά τον λόγο του Ερβέ Ρενάρ στο ημίχρονο, οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας βγήκαν… μεταμορφωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Στο 48′ ισοφάρισαν με τον Σάλεχ Αλ Σέχρι και στο 53′ έκαναν το 2-1 με τον Σάλεμ Αλ Νταουσάρι και έφεραν τούμπα το ματς και στη συνέχεια υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους με «νύχια και δόντια» φτάνοντας σε μια ιστορική νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.