Μούντας: «Αν παραταθεί η απαγόρευση, τελειώσαμε»

Χρήστος Λιάπης26 Μαρτίου 2020

Ο προπονητής των Κανονιέρηδων Φώτης Μούντας καταθέτει τη δική του άποψη για όσα βιώνουμε ως Ελλάδα και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού

Μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Metrosport τόνισε: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλουν αποφάσεις οι άνθρωποι της ΕΠΣΜ και της ΕΠΟ αν και δεν μπόρεσαν να βγάλουν και σε πιο εύκολα πράγματα.

Θεωρώ ότι θα πάμε σε παύση των Πρωταθλημάτων καθώς εκτός από το Πρωτάθλημα, πάνε πίσω τα σχολεία, πάνε πίσω οι κατασκηνώσεις οπότε φυσιολογικό είναι ότι δεν θα προλάβουμε. Εκτός αυτού έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Με ποδοσφαιριστές οι οποίοι εκτός από τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια τους, κάποιοι είναι και φοιτητές οι οποίοι είναι εκτός πόλης κάποιοι δηλαδή θα φύγουν, έχουμε να κάνουμε και με εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να δουλέψουν παραπάνω ώρες για να ανταπεξέλθουν οικονομικά, έχουμε να κάνουμε και με παράγοντες που έχουν χτυπηθεί οικονομικά. Μεγαλύτερο θα είναι το οικονομικό βάρος αν γίνουν αγώνες χωρίς φιλάθλους. Αν είναι έτσι να πληρώσουν τις διαιτησίες και τα σχετικά και να επωμιστούν και το οικονομικό βάρος. Θεωρώ ότι είναι ανέφικτο να δημιουργηθούν Πρωταθλήματα από τη στιγμή που σταματάμε μέχρι το Πάσχα. Σημαντικό θέμα και πρωτεύων είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών και θα είναι επικίνδυνο να επανέλθουμε άμεσα στα επίσημα παιχνίδια.

«Καθοριστική ημερομηνία η 6η Απριλίου»

Ο Φώτης Μούντας συνεχίζει: «Αν τελειώσει στις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας και μπορέσουν οι ομάδες να μαζέψουν τους ποδοσφαιριστές και να ξεκινήσουμε στις 2-3 Μαϊου θα μπορούσε να γίνει κάτι, αλλά είναι ένα πολύ αισιόδοξο και ουτοπικό κομμάτι. Για μένα δεν θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα πριν τις 20 Μαϊου.

Αν φτάσουμε στις 10 Μαϊου, να βγουν με κάποιο τρόπο οι ομάδες που θα ανεβούν στη Γ’ Εθνική και ίσως να παίξει η Γ’ και οι τρεις από τους έξι ομίλους της Β’ που έχουν λίγες αγωνιστικές. Για την Α1 και Α’ που έχουν δέκα και έντεκα αγωνιστικές δεν θα μπορέσουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να παίξουν, δίνοντας Μάιο, Ιούνιο και αρχές Ιουλίου συνεχόμενα παιχνίδια. Το 30%, 40% των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών είναι μαθητές και φοιτητές και σίγουρα θα τους επηρεάσει αυτή η κατάσταση, αλλά και οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί να δουλέψουν περισσότερο για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

«Αυτή η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα»: «Αυτοί που διοικούν θα πρέπει να γίνουν πιο ρεαλιστές» συνεχίζει ο Φώτης Μούντας και προσθέτει: «Η κρίση είτε είναι τεχνητή είτε ρεαλιστική αν και για μένα είναι κάπου στη μέση δεν θα μπορέσει να ξεπεραστεί εύκολα, καθώς ο κόσμος έχει φοβηθεί. Αποψη μου είναι να πηγαίνουμε βήμα, βήμα και από Δευτέρα, Τρίτη να έχουμε δυο σχέδια έτοιμα. Να μην βιαζόμαστε, να μην προεξοφλούμε πράγματα και αν στις 6 Απριλίου παρθεί απόφαση για μια ακόμη εβδομάδα απαγόρευσης κυκλοφορίας τελειώσαμε. Δεν ξέρω αν κάποιος πιστεύει ότι επιστρέφοντας στις δουλειές μας την επόμενη μέρα θα έχουμε επιστρέψει και στην κανονικότητα. Θα γυρίσουμε και θα χρωστάμε όλοι οικονομικά, θα χρωστάμε σε χρόνους και γενικότερα θα πρέπει να βάλουμε πίσω τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Όταν θα παλεύεις στις 20 Μαϊου να βάλεις πίσω τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, θα τελειώσεις στις 20 Σεπτεμβρίου. Οπότε δεν βλέπω ότι μπορεί να γίνει κάτι».

Από την  εφημερίδα Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.