Μουλαομέροβιτς: «Προτεραιότητα η ασφάλεια, χρειάζεται να μείνουμε σπίτι»

Metrosport Team23 Μαρτίου 2020

Άσχημη είναι η κατάσταση στην Κροατία. Οι Κροάτες έχουν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό που πλήττει και την Ευρώπη αλλά και τις συνέπειες του σεισμού. Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκποσμπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς υπάρχουν δύο ανοιχτά μέτωπα ενώ τόνισε ότι πρέπει όλοι να υπακούσουν τα μέτρα και να προστατευτούν από τον ιό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στην Κροατία: «Είναι δύο τα προβλήματα. Από τη μια ο σεισμός πανικόβαλε τον κόσμο και από την άλλη υπάρχει ο κορωνοϊός που έκλεισε τον κόσμο στο σπίτι. Πολύ δουλειά για την αστυνομία».

Για τα μέτρα ασφαλείας: «Τα ίδια με την Ελλάδα. Έχουν αυξηθεί οι περιορισμοί. Υπήρξε βέβαια και ο σεισμός και σχεδόν 30 μετασεισμοί που πανικόβαλαν τον κόσμο. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά τα θέματα είναι δύο, από τη μία ο σεισμός που ανάγκασε τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του, και από την άλλη ο κορωνοϊός. Ο σεισμός ήταν ισχυρός. Ο κόσμος χρειάζεται ένα σπίτι για να μείνει. Ωστόσο, πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες ότι είναι ασφαλή τα σπίτια και μπορούν να επιστρέψουν».

Για τον ίδιο: «Μένω με την οικογένεια μου. Δεν βγαίνω έξω για να είμαστε όλοι ασφαλείς. Κρατώ τις αποστάσεις που χρειάζονται όταν βγαίνω για το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο. Ο κόσμος δεν το πήρε στα σοβαρά εδώ. Θέλω να συμβουλέψω τους φίλους μου στη Θεσσαλονίκη να ακολουθήσουν τα μέτρα και να προστατεύσουν όχι μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και τους ίδιους. Δεν είναι εξυπνάδα να βγαίνουμε έξω».

Για το αν σκέφτεται τον αθλητισμό: «Όχι. Προτεραιότητα είναι πλέον να είμαστε ασφαλείς, πρέπει ο κόσμος να δείξει την στοιχειώδη πειθαρχία και να ακούσει τους κανόνες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.