Moto GP: Σκέψεις για αποχώρηση της Suzuki!

Metrosport Team04 Μαΐου 2022

Η Suzuki είναι έτοιμη να αποτελέσει παρελθόν από το πρωτάθλημα του Moto GP μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Η πρωταθλήτρια του 2020 σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο εξωτερικό είναι μία ανάσα από το να πει «αντίο» στο Moto GP, καθώς τόσο η πανδημία αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία την έχουν λυγίσει οικονομικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Suzuki ανανέωσε πέρσι τη συνεργασία της με την Dorna μέχρι το 2026 και η διοργανώτρια αρχή, πήρε θέση για τα όσα ακούγονται τονίζοντας πως είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Τέλος ο Ζοάν Μιρ αν τελικά το σενάριο βγει αληθινό είναι πολύ πιθανό να βρεθεί δίπλα στον Μαρκ Μάρκεθ στη Honda, ενώ ο Ρινς στην εργοστασιακή Yamaha με το μέλλον των Κουαρταραρό και Μορμπιντέλι για τη νέα σεζόν να μην είναι σίγουρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Dorna: «Μετά τις πρόσφατες φήμες ότι η Suzuki αποχωρεί από το MotoGP στα τέλη του 2022, η Dorna Sports επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι οι όροι του συμβολαίου τους για να αγωνίζονται στο MotoGP δεν τους επιτρέπουν να λάβουν αυτήν την απόφαση μονομερώς.

Ωστόσο, εάν η Suzuki αποχωρήσει από τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η Dorna θα αποφασίσει για τον ιδανικό αριθμό αναβατών και ομάδων που θα αγωνιστούν στην κατηγορία MotoGP από το 2023.

Η Dorna συνεχίζει να λαμβάνει έντονο ενδιαφέρον από επίσημα εργοστάσια και από ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στο MotoGP, καθώς το σπορ συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα έντονου ανταγωνισμού, καινοτομίας και ψυχαγωγίας, αγγίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον από αυτά τα μέρη επιβεβαιώθηκε εκ νέου τις τελευταίες 24 ώρες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.