Μόσχα - Κορωνοϊός: «Μόνο μέχρι 100μ. μακριά από τα σπίτια σας»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Μαρτίου 2020

Οι Αρχές της Μόσχας στοχεύουν να «ελέγξουν πλήρως» τις κινήσεις των πολιτών εν μέσω της απομόνωσης για τον COVID-19 και να ισχύσει στην πράξη η απαγόρευση μετακινήσεων.

Στην ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, 1.220 κρούσματα, 17 εκ των οποίων σε παιδιά. Οι κάτοικοι, λοιπόν, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θα επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μόνο με ειδική άδεια για επείγοντα ιατρικά προβλήματα, για να επισκέπτονται το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ, να βγάζουν τα σκουπίδια και τα σκυλιά τους, αλλά μόνο σε απόσταση 100μ.!

Τα μέτρα αυτά, όπως τονίζεται, θα υποστηριχθούν από ένα «έξυπνο σύστημα ελέγχου» απ' όπου θα παρακολουθούνται τα δεδομένα κινήσεων των πολιτών. «Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε πληροφοριακά συστήματα που θα μας επιτρέψουν να ελέγξουμε σχεδόν πλήρως την κυκλοφορία των πολιτών και να αποτρέψουμε ενδεχόμενες παραβιάσεις», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της Μόσχας.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η ρωσική πρωτεύουσα διαθέτει ήδη ένα από τα πιο εξελιγμένα και επεμβατικά συστήματα επιτήρησης αναγνώρισης προσώπου στον κόσμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.