Ίνιγο Μοντάνια: «Δεν είχα ελπίδα με Στέφενς, δεν περίμενα τόσο δυνατό τον Σαββίδη»

Παναγιώτα Χαλκιά27 Μαΐου 2022

Έμεινε στη Θεσσαλονίκη έξι μήνες. Ένας τραυματισμός την περίοδο της προετοιμασίας ήταν αρκετός για να τεθεί σε δεύτερη μοίρα και να φόρεσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ μόλις σε πέντε παιχνίδια.

Ο Ινίγο Μοντάνια βρίσκεται στην Ισπανία και μίλησε στο Metrosport.gr για το εξάμηνο που πέρασε στα «ασπρόμαυρα», τις ψυχρές σχέσεις με τον Χουμπ Στέφενς και την αιτία αυτών ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη για την επένδυση που έχει κάνει στο σύλλογο.

Με τι ασχολείσαι τώρα;

«To 2020 αποσύρθηκα. Τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα ως εκπρόσωπος μιας εταιρείας στην Ισπανία και βοηθάμε παίκτες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Είναι ενδιαφέρον γιατί παραμένω μέσα στο ποδόσφαιρο».

«Δεν μου έδινε ευκαιρία ο Στέφενς και δεν μπορούσα να κάνω κάτι»

Πώς επέλεξες να έρθεις στον ΠΑΟΚ;

«Αν θυμάμαι καλά ο Ιβάν Σαββίδης είχε ήδη δύο χρόνια στην ομάδα και έκανε μια δυνατή επένδυση με καλούς παίκτες. Εγώ είχα κάνει τρία πολύ καλά χρόνια στη Γρανάδα στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και η πρόταση προέκυψε επειδή ο μάνατζερ μου εκπροσωπούσε και τον Λούκας Πέρεζ. Χρειαζόταν κεντρικό αμυντικό, τους είπε για μένα και μου έκαναν μια καλή πρόταση».

Όταν ήρθες στον ΠΑΟΚ, προπονητής ήταν ο Χουμπ Στέφενς. Πώς ήταν η συνεργασία σας;

«Σε προσωπικό επίπεδο ήταν αρνητική από την αρχή η σχέση μας. Στην προετοιμασία, νομίζω στην Αυστρία κάναμε, είχα έναν τραυματισμό στο πόδι και μολύνθηκε το νύχι μου. Ήθελε να πηγαίνουμε στην προπόνηση είτε είχαμε τραυματιστεί είτε όχι. Εκείνη την περίοδο, εγώ είχα πάρει αντιβιοτικά και φαρμακευτική αγωγή και δεν μπορούσα να πάω».

Και τι έγινε;

«Από εκείνη τη στιγμή, όλα ήταν άσχημα. Ήταν κρίμα γιατί μόλις είχα υπογράψει και το ήθελα πολύ. Ζούσα απλά στη Θεσσαλονίκη».

Προσπάθησες να κάνεις κάτι;

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα! Έτσι, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο πήγα στη Θέλτα Βίγο».

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχες και πολλές συμμετοχές…

«Όπως σου είπα το θέμα ήταν η σχέση μου με τον προπονητή. Δεν πίστευε ότι έπρεπε να παίξω. Δεν καταλάβαινε ότι ήμουν μια σημαντική υπογραφή για τον ΠΑΟΚ. Έβλεπα να περνούν οι μήνες και δεν έπαιρνα ευκαιρίες. Δεν μου έδινε την ευκαιρία! Σκέψου ότι σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαμε τραυματισμούς αλλά και πάλι δεν πήρα ευκαιρία. Έτσι, αποφάσισα να ψάξω για μια ομάδα ώστε να φύγω τα Χριστούγεννα γιατί δεν είχα καμία ελπίδα».

«Μίλησα με Κρέσπο πριν έρθει»

Ποια ήταν η σχέση σου με τους συμπαίκτες σου;

«Είχα καλές σχέσεις με τον Χακόμπο και τον Λούκας, που είναι από την Ισπανία, και φυσικά με τον Πάμπλο Γκαρσία. Γενικά, η ατμόσφαιρα ήταν καλή, δεν είχα κανένα παράπονο ούτε από τα παιδιά. Καλή επικοινωνία είχα και με τους Σαλπιγγίδη και Κατσουράνη».

Έχεις διατηρήσει επαφές;

«Ναι, μιλάω με τον Λούκας και τον Χακόμπο. Κατά καιρούς και με τον Κρέσπο. Βέβαια, έχουμε να μιλήσουμε καιρό αλλά όταν πήρε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, τον κάλεσα και μιλήσαμε».

Είπες ότι γνωρίζεις τον Κρέσπο. Μήπως σε κάλεσε πριν αποφασίσει να έρθει;

«Όταν ήθελε να υπογράψει, μου τηλεφώνησε και με ρώτησε για το σύλλογο. Μίλησα με τα καλύτερα λόγια, του είπα ότι είναι ένα καλό μέρος και του είπα ότι όλα θα πήγαιναν καλά».

Ποιος ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος

«Ο Ολυμπιακός. Ήταν πολύ δυνατός και είχε πάρει το πρωτάθλημα με διαφορά. Θα ήθελα να ξεχωρίσω και κάποιον παίκτη αλλά δεν μπορώ. Δεν είχα πολλές συμμετοχές και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη».

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατός ο Σαββίδης»

Ποια η άποψη σου για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Έφτασε μέσα σε αμφιβολίες. Ο σύλλογος χρωστούσε λεφτά. Είπε ότι θα πλήρωνε τα χρέη. Το έκανε και υπέγραψε καλούς παίκτες. Έκανα καλά πρότζεκτ. Είναι ένας σπουδαίος πρόεδρος. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορώ να πω κάτι γιατί έμεινε λίγο και δεν είχαμε επικοινωνία».

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τι γεύση σου έχουν αφήσει;

«Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τη Σάλκε που παίξαμε χωρίς κοινό. Αν ήταν εκεί θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Τους θυμάμαι, τους θυμάμαι καλά. Μπορεί να έπαιξα λίγα παιχνίδια αλλά ήμουν στις κερκίδες και τους έβλεπα. Ήταν επιθετικοί. Στην Ισπανία βλέπουμε ελληνικό ποδόσφαιρο και μας τραβούν την προσοχή οι φωτοβολίδες που πετούν. 

Οι φωτοβολίδες είναι φωτιές. Εντυπωσιάζουν γιατί εδώ απαγορεύεται.  Δεν νομίζω να με θυμούνται. Τα περισσότερα παιχνίδια ήμουν στην κερκίδα ή στον πάγκο. Δεν έπαιξα πολύ αλλά ποτέ δεν μου φέρθηκαν άσχημα. Θα ήθελα να θυμούνται ότι υποστηρίζουν μια ομάδα που παλεύει για τίτλους στην Ελλάδα και να το απολαμβάνουν. Να μην ξεχνούν τις κακές στιγμές που πέρασε ο σύλλογος».

Παρακολουθείς ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι, είδα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στο Κύπελλο κέρδισε ο ΠΑΟΚ και στο πρωτάθλημα έχασε. Όταν μπορώ, παρακολουθώ».

Πώς είδες τη φετινή ομάδα;

«Ο προπονητής ήταν και πριν δύο χρόνια. Είναι καλός και η ομάδα που έχει φτιάξει ήταν καλή. Ήταν μια χαρά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει δυνατούς αντιπάλους».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που σου αρέσει;

«Ο Κρέσπο, τον παρακολουθώ. Παίξαμε μαζί στην Κόρδοβα και όταν μπορώ τον βλέπω και τα πηγαίνει καλά. Είμαι χαρούμενος όταν πάει καλά».

Θα επέστρεφες στη Θεσσαλονίκη;

«Ένα καλοκαίρι ήρθα με τη γυναίκα μου. Μας άρεσε η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα. Ζούσαμε πολύ καλά. Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικοί και πάντα με βοηθούσαν. Το περιβάλλον ήταν όπως στην Ισπανία. Έχει καλό κλίμα, ήλιο και μου άρεσε πολύ ότι ήταν κοντά σε θάλασσα».

Υπήρξε κάτι που σε εντυπωσίασε;

«Εντυπωσιάστηκα με τον πρόεδρο, τον Ιβάν Σαββίδη, και την επένδυση που έκανε. Όταν με ρώτησε ο Κρέσπο του είπα για εκείνον και ότι θα πήγαιναν όλα καλά, δεν θα έχει προβλήματα. Δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.