Μονόδρομος η γενναιότητα για τους υπερασπιστές ιδανικών

Δημήτρης Μπούζας01 Μαρτίου 2020

Ασφαλώς και είναι δύσβατος ο δρόμος της επαναπροσέγγισης με τους στόχους της χρονιάς. Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι σε θέση να απογοητεύσει και το κυριότερο να εμποδίσει εκείνους που οφείλουν να τον ακολουθήσουν, προκειμένου να εκπληρώσουν ένα χρέος τεράστιας ηθικής σημασίας. 

Ο Φερέιρα και οι παίκτες του, απρόσμενα και ασυγχώρητα κλώτσησαν την καρδάρα με το γάλα ανατρέποντας προοπτικές, ευνοϊκούς συσχετισμούς και ευκαιρίες να «βγουν μπροστά» και να αφήσουν πίσω τους να βράζει στο ζουμί της μετριότητας του και της φτήνιας του, ο φοβισμένος ανταγωνιστής τους.

Μέσα σε 90 λεπτά έφεραν τα πάνω - κάτω. Οδυνηρή βαθμολογική απώλεια, πληγωμένο το γόητρο της ομάδας και μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο της. Και το κυριότερο και το σοβαρότερο; Βγήκε από το καβούκι του και αναθάρρησε ο μέχρι πρότινος ανήσυχος και προβληματισμένος ανταγωνιστής της. Στον οποίο έδωσε ότι χρειαζόταν για να το προσθέσει με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, ώστε να ξεσαλώσει στην κυριολεξία μετά τη νίκη του επί μιας αγγλικής ομάδας, που βρίσκεται στη χειρότερη περίοδο από ιδρύσεως της, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι οπαδοί της. Σήμερα η προχθεσινή Άρσεναλ είναι 10η στη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος, ισοβαθμεί με την Μπέρνλι (!!!) και έχει διαφορά 42 βαθμών (!!!) από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ: Το σκορ είναι 79-37.

Ωστόσο με τη βοήθεια των απανταχού της επικράτειας Θαναηλάκηδων και των Σαλονικιών συντρόφων τους κρυφοαντι-ΠΑΟΚτσήδων μετέτρεψαν σε ιστορικό έπος (!) μια συμμετοχή στη 16άδα της δεύτερης κατηγορίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Της ομάδας που ο σβέρκος της έχει βγάλει κάλο από τις διεθνείς σφαλιάρες και ταπεινώσεις. Και όχι μόνο αυτό, τους έδωσε και το δικαίωμα να προχωρήσουν σε εξαγνισμούς και εξωραϊσμούς άσχετους με το εν λόγο αποτέλεσμα, βάζοντας στο ίδιο κάδρο γεγονότα και καταστάσεις διογκωμένα και στα πλαίσια της γνωστής εμετικής προπαγάνδας τους. 

Οι Θαναηλάκηδες με τους εδώ κρυφούς συνοδοιπόρους διάττοντες ραδιοφωνικούς αστέρες, ευγνώμονες στη μοίρα και στο πουλοβεράκι που έπλεξε στο φινάλε του αγώνα με τον Ελ Αραμπί στο 120΄να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων και τον Ομπαμεγιάνγκ να αστοχεί σε απόσταση αναπνοής για την πρόκριση, έζησαν τη μεγάλη δική τους στιγμή και τόλμησαν και το πέτυχαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ με μια ομάδα που για να κερδίσει ακόμη και τους μικρομεσαίους αντιπάλους της στο εγχώριο πρωτάθλημα φτύνει αίμα, να την ανεβάσουν στον ουρανό και να της προσδώσουν τρομακτικές και διαστημικές αγωνιστικές διαστάσεις. 

Αλήθεια τι άλλο πρόκειται να ακούσουμε και τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμη, μέχρι να έρθει η επόμενη αποκαθήλωση και το κλασικό γκρέμισμα των ειδώλων; Μια καθιερωμένη δηλαδή και σεμνή τελετή που γίνεται τακτικά στο λιμάνι.

Εκείνο βέβαια που ενοχλεί στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε την αφορμή σε αυτό το ερυθρόλευκο ξεσάλωμα. Με τον Φερέιρα και τους παίκτες του να «συμβάλλουν τα μέγιστα» σε αυτή την πονεμένη ιστορία των ανατροπών και των υπερβολών. Κι αυτό γιατί ήταν σε όλους γνωστό που θα βρισκόταν σήμερα ο συμπαθέστατος Μαρτίνς αν έχανε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. 

Πάμε όμως λίγο παρακάτω και αφού προσπεράσουμε το «ιστορικό έπος» του αποκλεισμού της Άρσεναλ που είναι 10η στο πρωτάθλημα Αγγλίας και έχει διαφορά 42 βαθμών από τον πρώτο, να μείνουμε για λίγο στη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ, με το ερωτηματικό αν έχει ξεπεραστεί το σοκ της περασμένης Κυριακής. Λέγεται ότι η ομάδα συνειδητά και αποφασισμένα έχει πάρει πλέον τις αποφάσεις της. 

Θεωρεί ότι είναι υποχρεωμένη να κάνει κατάθεση ψυχής για «να το γυρίσει» κι αυτό θα το κάνει με ριζικές αλλαγές νοοτροπίας και με αγωνιστικές υπερβάσεις. Όλοι πιστεύουν πως υπάρχει χώρος, χρόνος κι ευκαιρίες να επιστρέψει η κανονικότητα και να επανασυνδεθούν οι νταμπλούχοι με τους στόχους και της φετινής χρονιάς. Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι το θέλουν όσο τίποτα άλλο, όπως επίσης και ότι μπορούν να το κάνουν και ότι είναι επιπρόσθετα ηθικά υποχρεωμένοι να το πετύχουν απέναντι στον κόσμο τους, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό τους.

ΥΓ: Βέβαια η προπαγάνδα και οι Θαναηλάκηδες (Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) δεν είχαν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική ευαισθησία να αναφερθούν γιατί όχι και να συγκρίνουν – αυτό βέβαια δεν θα το αποτολμούσαν ποτέ – τους δύο αποκλεισμούς της Άρσεναλ από τις ελληνικές ομάδες. 

Ο ένας εκ των οποίων έγινε το 1997 από τον ΠΑΟΚ με την αγγλική ιστορική ομάδα να είναι στο ζενίθ με Βενγκέρ στον πάγκο και Μπέργκαμπ, Όφερμαρς, Άνταμς, Σίμαν και άλλους πρωτοκλασάτους της εποχής που κέρδισε το νταμπλ και την προχθεσινή με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού επί της ίδιας ομάδας, που όπως αναφέραμε υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι οπαδοί της ότι είναι στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας από ιδρύσεως της, να βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας και -42 βαθμούς (!) από την κορυφή.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.