Μόνο οφέλη μετράει ο ΠΑΟΚ από την πρόκρισή του στο Conference League

Δημήτρης Κανελλάκης26 Φεβρουαρίου 2022

Ήταν τεράστια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ η πρόκρισή του στους «16» του Conference League. Από όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος, θα διαπιστώσει ότι μόνο κέρδη έχει ο ΠΑΟΚ από την επικράτηση του επί της Μίντιλαντ.

Χρόνια τώρα υπήρχε για τον ΠΑΟΚ μια συζήτηση, αρνητική ασφαλώς, για το γεγονός ότι δεν κατάφερνε στην Ευρώπη να προχωρήσει τόσο ώστε να είναι παρών και την... Άνοιξη. Ετίθετο κατ' αυτό τον τρόπο το ζήτημα προκειμένου να καταδείξει ένα ευρωπαϊκό... έλλειμμα, ένα κενό που στον ΠΑΟΚ το ήθελαν πάρα πολύ να το καλύψουν αλλά, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά που το πλησίαζαν, δεν τα κατάφερναν.

Αυτό το κενό, λοιπόν, καλύφθηκε και, πλέον, μπαίνει ένας ακόμη μεγαλύτερο στόχος: η πρόκριση στους «8» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει ο ΠΑΟΚ.

Ομως, πριν πάμε εκεί ας επιστρέψουμε στα... οφέλη που λέγαμε παραπάνω ότι υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ από την παρουσία του στους «16». Αρχικά, είναι δεδομένο ότι εξασφάλισε μια τεράστια ψυχολογική ώθηση. Οι δυο... γκραν γκινιόλ προκρίσεις (με ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδας και με Μίντιλαντ στα πέναλτι στο Conference League) εκτοξεύουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας, διώχνουν τα όποια σύννεφα υπήρχαν μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, ανοίγουν έναν δρόμο για το υπόλοιπο της σεζόν που επιτρέπει αισιοδοξία και πίστη. Πράγματα που έλειπαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο κυρίαρχα ήταν η αμφιβολία και η αμφισβήτηση για τον ΠΑΟΚ.

Ενισχύονται, επίσης, τα οικονομικά. Η πρόκριση ανεβάζει σημαντικά τα έσοδα για τον ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, αν και υπάρχει εδώ ένα ζήτημα σχετικά με τον κίνδυνο τιμωρίας εξαιτίας όσων έγιναν προχθές στην Τούμπα και αφαίρεσης της δυνατότητας να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την έδρα του και από πλευράς οικονομικού οφέλους.

Και βέβαια, το πρεστίζ. Δεν είναι λίγο. Ο ΠΑΟΚ με τέτοιες νίκες-προκρίσεις «χτίζει» το όνομά του στην Ευρώπη, συντηρεί και ενισχύει τη φήμη του. Κάτι που είναι σημαντικό και δεν αφήνει αδιάφορο κανένα από τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη.

Χώρια, επαναλαμβάνω, που έχει ορθάνοιχτο το δρόμο για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη, καθώς η Γάνδη δεν είναι ο αντίπαλος που μπορεί να τον φοβίσει, ή να τον υποχρεώσει να αισθανθεί ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητές του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.