Μόνο ο κακός Αρης θα μπορούσε να «πετάξει» βαθμούς στο Αγρίνιο

Βασίλης Μάστορας27 Ιανουαρίου 2020

Καιρό... Λονδίνου θυμίζει τελευταία ο Αρης. Η ομάδα που είχε μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αγωνιστική συμπεριφορά με διαρκές θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα να βάζει δικαίως ως στόχο την κατάκτηση ακόμη και της 3ης θέσης μετά το τέλος των πλέϊ οφ. Βεβαίως σ’ αυτή την εξίσωση, όσοι προσέγγιζαν ρεαλιστικά την μελλοντική πορεία του Αρη στο Πρωτάθλημα, έβαζαν και έναν άγνωστο “Χ” που ήταν η διαχείριση της κούρασης και των όποιων απουσιών παικτών λόγω τιμωριών και τραυματισμών. Κι αυτό το στοιχείο απ’ ότι φαίνεται ίσως να στοιχήσει στον Αρη.

Οι “κίτρινοι” έχασαν με απουσίες στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά δεν τους ένοιαξε γιατί εκεί θεωρητικά θα χάσουν όλες οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με τους “κίτρινους”. Λίγο λοιπόν το κακό. Στη συνέχεια τα βρήκε σκούρα με αντίπαλο την Ξάνθη, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και χθες πάτησε… μπανανόφλουδα. Εχασε τους τρεις βαθμούς γιατί έκανε κακή διαχείριση του αγώνα. Η ήττα δεν επηρεάζει την βαθμολογική του θέση, αλλά του αφαίρεσε το δικαίωμα να ξεφύγει βαθμολογικά και να έχει την πολυτέλεια για απώλειες κόντρα σε ισχυρότερους αντιπάλους. Ο Αρης παραμένει 5ος αλλά αισθάνεται την ανάσα του ΟΦΗ και της Ξάθης που έχουν από 27β. Και του Ατρομήτου (26β.) που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Αρα η χθεσινή βαθμολογική απώλεια είναι ζημιά για τους “κίτρινους” η οποία μεγαλώνει γιατί έχασε από τον Παναιτωλικό που είχε μέχρι χθες μόνο μία νίκη όλο κι όλο, την 3η χειρότερη άμυνα και την χειρότερη επίθεση. Μ’ αυτά τα δεδομένα η ήττα του Αρη φθάνει στα όρια της τραγωδίας.

Γιατί κέρδισε ο Παναιτωλικός; Γιατί η ομάδα του Ενινγκ έκανε δύο γκολ “δώρο” στους Αγρινιώτες οι οποίοι δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να σκοράρουν. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Οι γηπεδούχοι άφησαν την κατοχή στον Αρη 38%-62% έγραψε στο τέλος το κοντέρ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την κατοχή. Εχοντας αδυναμία στην ανάπτυξη λόγω της απουσίας του Ματίγια, προσπαθούσαν να φθάσουν στην περιοχή του Παναιτωλικού με μπαλιές από την άμυνα στους ακραίους επιθετικούς. Η μπάλα έφθανε έξω ή μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων άναρχα. Οι παίκτες του Αρη δεν είχαν ηρεμία και καθαρό μυαλό οπότε σπαταλούσαν τις επιθετικές προσπάθειες οι οποίες έφθασαν συνολικά στις 10!

Ο Ενιγνκ που προσπάθησε να σώσει την παρτίδα βάζοντας στο παιχνίδι αναγκαστικά τον Νιτγκινί στη θέση του Γκάμα που τραυματίστηκε και τον Τόνσο στο 65΄στη θέση του Μπα, παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα ότι ο Παναιτωλικός νίκησε δίκαια. Ο Γερμανός ακόμη ομολόγησε ότι η ομάδα του έκανε κακό παιχνίδι και έδειξε προβληματισμένος από το γεγονός ότι ο Αρης δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, πλην της απόκτησης του Ντουρμισάϊ, για να ενισχύσει το ρόστερ.

Αρα για τον Ενινγκ το ζήτημα που μπαίνει είναι η διαχείριση του ρόστερ βιολογικά και των πιθανών προβλημάτων που θα βρεθούν στον δρόμο του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου από απουσίες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών παικτών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.