Μόνο νίκη για την 2η θέση, στους ισχυρούς στην Ευρώπη από τον 2ο προκριματικό

Metrosport Team15 Μαΐου 2022

Ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Conference League εδώ και δέκα ημέρες, ενώ χθες μετά τα αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν στους άλλους αγώνες, το ευρωπαϊκό εισιτήριο κέρδισαν ο Παναθηναικός και ο Άρης. Κατά συνέπεια ο Δικέφαλος, μαζί με τις δύο ομάδες που μόλις προαναφέραμε θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ, έχει την δική της, ξεχωριστή σημασία, αναφορικά με την τελική κατάταξη. Ο ΠΑΟΚ έχει 61 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναικός, ενώ ο Άρης ακολουθεί με 59.

Πρακτικά για να διασφαλίσει ο Δικέφαλος την δεύτερη θέση θα πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό για να είναι απόλυτα βέβαιος. Και με ισοπαλία μπορεί να βγει δεύτερος, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να κερδίσει ο Άρης στα Ιωάννινα τον ΠΑΣ. 

Στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, δηλαδή να έχουν από 62 βαθμούς οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης, με βάσει τα κριτήρια που ισχύουν, ο ΠΑΟΚ θα καταταχθεί στην τέταρτη θέση. Δεύτερος θα είναι ο Άρης και τρίτος ο Παναθηναϊκός.

Πρακτικά, ο ΠΑΟΚ θα αναδειχθεί δεύτερος, εφόσον κερδίσει τον Παναθηναϊκό, μία νίκη που την θέλει και για ψυχολογικούς λόγους, εν όψει του τελικού του Κυπέλλου.

Οσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία, οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης (ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη στην βαθμολογία) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν τρεις γύρους, αν θέλουν να συμμετάσχουν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στις 15 Ιουνίου θα μάθουν τον πρώτο αντίπαλό τους, ενώ οι αγώνες για τον 2ο προκριματικό θα διεξαχθούν στις 21 και 28 Ιουλίου. Με συλλογικό ranking 25.000 βαθμούς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών μέχρι τους ομίλους. Άρα θα έχει ευνοϊκούς αντιπάλους.

Τα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό θα διεξαχθούν στις 4 και στις 11 Αυγούστου, ενώ τα πλέι-οφ θα γίνουν στις 18 και τις 25 του ίδιου μήνα. Σε περίπτωση αποκλεισμού δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία (όπως συμβαίνει στα προκριματικά Champions και Europa League), αφού οι ομάδες αποχαιρετούν οριστικά την Ευρώπη. Αρα ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στους ομίλους θα πρέπει να αποκλείσει τρείς αντιπάλους σε διπλά παιχνίδια, στο σύνολο θα δώσει έξι ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.