Μόνο αν... ταφούν οι ίδιοι θα καταλάβουν ότι υπάρχει κορωνοϊός οι άτρωτοι, οι κουτοπόνηροι και οι ηλίθιοι

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Ιουλίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Ο κορωνοϊός δεν χαμπαριάζει από καλοκαίρι, ούτε από καύσωνες. Αποδείχτηκε περίτρανα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά γιγαντώνεται βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στην ανθρώπινη βλακεία και κουτοπονηριά. Θα περάσουμε… μια χαρά μαζί του, ένας Θεός ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη, αν δεν συνέλθουν οι ηλίθιοι και οι “ξυπνητζήδες”. Αυτοί που έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι δεν υπάρχει, αυτοί που νομίζουν ότι είναι άτρωτοι, αυτοί που δεν έχουν τη δύναμη να σεβαστούν τους συνανθρώπους τους κι αυτοί που βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να φανούν, απλά, συνεπείς έναντι των νόμων για τα μέτρα προστασίας, αδιαφορώντας για την ουσία, που είναι μία: Μόνο με τη σωστή εφαρμογή των μέτρων εξασφαλίζουμε προστασία από τον κωρονοιό και βάζουμε εμπόδια στην εξάπλωσή του.

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε ηλίθιους να φορούν τη μάσκα από το πηγούνι. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε άλλους να φορούν δήθεν μάσκα, μ’ αυτή την εφεύρεση της πλέξι γκλας μάσκας, που είναι σα να μη φοράς τίποτε. Βαρεθήκαμε τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας, που έφτασαν στο σημείο να μας λένε ότι είναι… άδεια τα φέρετρα με τα θύματα του κωρονοιού που δείχνει η τηλεόραση στις χώρες που παρουσιάζουν μεγάλη εξάπλωση και πολλούς νεκρούς. Τους ενημερώνω ότι στη Βραζιλία δεν υπάρχουν πλέον χώροι ταφής. Αλλά… είναι τόσο έξυπνοι που σίγουρα δεν θα το πιστέψουν. Πρέπει να ταφούν οι ίδιοι, μάλλον, για να καταλάβουν…

Είναι τραγικό να πειθαρχούμε στα αυτονόητα όχι επειδή καταλαβαίνουμε ότι είναι αυτονόητα και απαραίτητα, αλλά επειδή φοβόμαστε ότι θα μας ελέγξουν και θα μας “ρίξουν” πρόστιμα. Είναι τραγικό να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει το κακό, αλλά και αν υπάρχει δεν πρόκειται να χτυπήσει τη δική μας πόρτα. Και, βέβαια, είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι στην Ελλάδα απλά σταθήκαμε τυχεροί τον χειμώνα και μόνο στην ανύπαρκτη υπεθυνότητά μας δεν οφείλεται το γεγονός ότι δεν είχαμε τη μοίρα της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας και άλλων χωρών που αντιμετώπισαν την κατάσταση χαλαρά.

Μ’ αρέσει που κάθονται κάποιοι και συζητούν για το αν θα έχουμε θεατές στα γήπεδα στη νέα αγωνιστική περίοδο. Αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτόμαστε, ιδιαίτερα με τα μυαλά που κουβαλάμε. Το γήπεδο είναι ο ορισμός του συνωστισμού. Για να μπεις, να δεις το ματς και να βγεις. Το “ο ένας πάνω στον άλλο” δεν αποφεύγεται. Ούτε οι ιαχές, οι ζητωκραυγές και τα βρισίδια στη διάρκεια του αγώνα. Ούτε καν οι μάσκες θα αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού μέσα σε ένα πλήθος συνωστισμένο και αλλαλάζον. Είναι αστείο να λέμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι ο κορωνοιός δεν αστειεύεται.

ΥΓ. Ερώτηση: Το να καταγγέλλεις παράβαση στην τήρηση των μέτρων είναι ρουφιανιά ή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο;

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.