Μοιάζει με κερδισμένη ζαριά η πρόσληψη του Μπούργος

Βασίλης Μάστορας08 Μαρτίου 2022

Η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του Αρη απογειώθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ, μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν ισάριθμες νίκες και συγχρόνως πήραν πίσω τους έξι βαθμούς, βάρος το οποίο κουβαλούσαν από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η εκκρεμοδικία βάραινε αρκετά τους ώμους των ποδοσφαιριστών. Πάει τέλειωσε όμως αυτό, οπότε ο Αρης κάνει μέσα στο γήπεδο πράγματα εφάμιλλα της ποιότητας των ποδοσφαιριστών του. Αυτής που έμοιαζε, όσο ήταν ο Μάντζιος στον πάγκο, ότι μ’ έναν μαγικό τρόπο είχε εξαφανιστεί από το ρόστερ των «κίτρινων». 

Τελικώς όμως δεν έφταιγε μόνο το βάρος των βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον Αρη. Ηταν και κάτι περισσότερο, που είχε να κάνει με την επικοινωνία του Μάντζιου με τους ποδοσφαιριστές. Σ’ αυτό πιστεύω, φεύγοντας από διάφορες συνωμοσιολογίες, ότι οφείλονταν πολλά από τα στραβοπατήματα του Αρη. Από την ημέρα που ο Μπούργος μπήκε στα αποδυτήρια η εικόνα της ομάδας είναι θεαματικά βελτιωμένη. Εχει ρυθμό, αγωνιστικό πάθος, πλάνο για την επίτευξη του στόχου της. Κυρίως δεν δείχνει σημάδια πανικού και σκοράρει. 

Πέτυχε επτά γκολ σε τρεις αγώνες ενώ είχε μόλις τέσσερα σε οκτώ. Αρα οι παίκτες απέκτησαν τη χαμένη αυτοπεποίθηση τους και αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά σ’ ότι κάνουν μέσα στο γήπεδο. Οποιος δεν το πιστώνει αυτό στον Μπούργος μάλλον κάνει μεγάλο λάθος. Ο Αργεντίνος, έχοντας την εμπειρία διαχείρισης πολλών ποδοσφαιρικών αστεριών, ήξερε που θα έπρεπε να «επενδύσει» προκειμένου να πάρει το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες. 

Ατομο με ισχυρή αθλητική προσωπικότητα, κέρδισε εύκολα τον σεβασμό στα αποδυτήρια και από εκεί και πέρα έπεισε τους ποδοσφαιριστές να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν. Ετσι ο Αρης μεταμορφώθηκε αγωνιστικά και πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμούς αγώνες, «τσακίζοντας» μάλιστα και το αήττητο τού Ολυμπιακού. Σ’ έναν αγώνα όπου «έπνιξε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον αντίπαλο του και είχε εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η πρόσληψη Μπούργος άλλαξε την εικόνα του Αρη. Σε σημείο μάλιστα να γυρίζει αγώνα παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Το έκανε με τον αήττητο μέχρι προχθές Ολυμπιακό, ενώ δεν το είχε καταφέρει στους οκτώ προηγούμενους με τον Μάντζιο στον πάγκο, έχοντας απέναντι του και μικρομεσαίες ομάδες.

FOCUS

Για τα καταφύγια της Ουκρανίας έχουμε μάθει, γι’ αυτά της Αθήνας επίσης αρκετά, για τα καταφύγια της υπόλοιπης χώρας θα υπάρξει κάποια πληροφορία μήπως και κάποτε αναγκαστούν να τα χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι των άλλων πόλεων. Αραγε υπάρχουν και σε ποιο αριθμό;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.