Μνημόνιο πολιτισμού, όλες οι εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα

Metrosport Team29 Μαρτίου 2020

Δεν είναι μόνο το καθαρά αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ που «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό. Η πανδημία που έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας, «πάγωσε» και τις διαδικασίες για την Νέα Τούμπα που είχαν φτάσει σε ένα κομβικό σημείο. 

Όπως είναι γνωστό, από τις 19 Φεβρουαρίου είχαν κατατεθεί από πλευράς ΠΑΟΚ στο τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος τρεις φάκελοι περίπου 1000 σελίδων συνολικά με όλο το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και αναμενόταν η προώθησή τους στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου στην συνέχεια να έβγαιναν σε δημόσια διαβούλευση.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη διαδικασία θα καθυστερήσει ελέω της πανδημίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από τότε μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

 Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Μ», περίπου δύο εβδομάδες πριν άνθρωπος της ΠΑΕ ταξίδεψε στην Αθήνα και είχε μία συνάντηση με τους επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού (οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι παρούσα ήταν και η υπουργός Λίνα Μενδώνη) για να συζητήσουν θέματα που είναι της αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου πάνω στην κατασκευή της νέας Τούμπας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα στην συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως θετικό και οι άνθρωποι του υπουργείου εμφανίστηκαν πολύ ζεστοί στην προοπτική ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας και τόνισαν ότι θα βοηθήσουν όσο μπορούν να «τρέξουν» γρήγορα διαδικασίες.

Συμφωνία για μνημόνιο συνεργασίας

Αυτό που ίσως είναι το πλέον ελπιδοφόρο νέο από την συγκεκριμένη συνάντηση, αφορά στην κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας για το θέμα των αρχαίων ευρημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της κατασκευής. 

Ο ΠΑΟΚ θα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου, έτσι ώστε οτιδήποτε έρθει στο φως από την ώρα που θα αρχίσουν οι εργασίες να δοθεί στο υπουργείο που θα κάνει τις απαραίτητες όσο και προβλεπόμενες διαδικασίες αξιοποίησής του.

Φυσικά, από τότε δεν μπόρεσαν να «τρέξουν» άλλα ζητήματα, όμως σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη συνάντηση θα είναι η βάση για οτιδήποτε γίνει στο μέλλον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.