Μητσοτάκης στο Star: Καμία κουβέντα για εκλογές

Metrosport Team08 Απριλίου 2021

Με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το προσεχές φθινόπωρο. «Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα», υπογράμμισε σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
«Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω “όχι” κατηγορηματικά», απάντησε ο πρωθυπουργός στο ερώτημα αν «φλερτάρει» με τις πρόωρες εκλογές.
Εξηγώντας το σκεπτικό του, παρέθεσε δύο λόγους:
Ο πρώτος, όπως είπε, «έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους».
Και ο δεύτερος «έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Όπως είπε, η κυβέρνησή του διαθέτει άνετη πλειοψηφία 158 βουλευτών και «έχει τη δυνατότητα -τελειώνοντας με την πανδημία- να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης». Μιλώντας, μάλιστα, σε πρώτο πρόσωπο συμπλήρωσε: «Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορωνοϊό και την οικονομική κρίση».

«Θέλω», συνέχισε, «να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της τετραετίας. Και στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα συγκρίνουν την τετραετία Κυριάκου Μητσοτάκη με την προηγούμενη τετραετία Αλέξη Τσίπρα. Και θα πρέπει να διαλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο ή αν θα θέλουν να επιστρέψουν σε κάτι το οποίο είναι πολύ διαφορετικό και το οποίο θεωρώ ότι πήγε τη χώρα πίσω. Άρα και το δίλημμα, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας για τους πολίτες θα είναι πάρα πολύ καθαρό».

Και κατέληξε λέγοντας: «Άρα καμία κουβέντα για εκλογές. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα. Και μου κάνει μάλιστα εντύπωση γιατί κάθε φορά κατηγορηματικά και όλο και πιο κατηγορηματικά κλείνω αυτή τη συζήτηση και η συζήτηση επανέρχεται. Αν κάποιοι φοβούνται εκλογές και την ανακινούν αυτή τη συζήτηση είναι δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.