Μητσοτάκης σε Άγκυρα: «Δεν τσιμπάμε στις προκλήσεις - Ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2022

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, δήλωσε δυναμικά πως «δεν παίζουν με την Ελλάδα» και έκανε λόγο για προεκλογικές προκλήσεις της Τουρκίας στις οποίες «η Ελλάδα δεν θα τσιμπήσει».

«Η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις»

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις. Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Διεμήνυσε, δε, ότι «θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε». «Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο Δένδιας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «Σαφής και υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας μας οι δηλώσεις της Τουρκίας»

Τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, που αμφισβητούν ακόμη και την κυριαρχία των νησιών, θα παρουσιάσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο πλαίσιο της 77ης εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον κ. Δένδια να τις χαρακτηρίζει «σαφή, υπαρκτή απειλή».

Πηγή: ethnos.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.