Μιτρίτσα: Η προσαρμογή, οι τραυματισμοί και τα πρώτα μεγάλα χαμόγελα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Φεβρουαρίου 2022

Οι προσδοκίες για τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα ήταν υψηλές στον ΠΑΟΚ. Λογικό, αν κάτσει κάποιος και διαβάσει το βιογραφικό του. 16 φορές διεθνής με την εθνική Ρουμανίας και τρία τέρματα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 είχε αναγκάσει την Νιου Γιορκ Σίτι να βγάλει οκτώ εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt) από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της. Το περασμένο καλοκαίρι ο δρόμος του τον... έβγαλε στην Τούμπα, αλλά πάνω που άρχισε να προσαρμόζεται τραυματίστηκε σοβαρά. Πλέον, όμως, στην τελική και πιο κρίσιμη ευθεία της σεζόν καλείται να δείξει την αξία του. Και άρχισε να το κάνει την καλύτερη στιγμή, αφού πρωταγωνίστησε χθες στην επική ανατροπή επί της ΑΕΚ.

Από την πρώτη συμμετοχή, στο πρώτο γκολ και στον τραυματισμό

Η παρθενική του συμμετοχή στα ασπρόμαυρα ήρθε σε ένα παιχνίδι που «πόνεσε». Ο Ρουμάνος, βραχύσωμος μεσοεπιθετικός, έπαιξε για 29 λεπτά στην εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του. Την έκανε στο επόμενο ματς που αγωνίστηκε, κόντρα στην Λίνκολν. Σκόραρε το δεύτερο τέρμα του Δικεφάλου, στο 56', εδραιώνοντας την επιτυχία των ασπρόμαυρων.

Είχε κερδίσει θέση βασικού και χρίστηκε σκόρερ και έπειτα από έξι ημέρες στο Αγρίνιο. Εκμεταλλεύτηκε άριστα μακρινή μπαλιά ακριβείας του Αουγκούστο και πέτυχε το 0-1 με αριστοτεχνική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, δείχνοντας ότι σταδιακά βρίσκει ρυθμό. Έπαιζε πάντα στη συνέχεια είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου όταν αποχώρησε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση.

Βασικός και πάλι μετά από τρεις μήνες

Άργησε να ξαναβρεί τον εαυτό του και να επανέλθει στο βασικό σχήμα και η αλήθεια είναι ότι έλειψε πολύ σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ είχε λειψανδρία στις θέσεις των εξτρέμ. Τον ξαναείδαμε στην αρχική ενδεκάδα σχεδόν τρεις μήνες μετά, στις 12 Ιανουαρίου, στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-0. Ήταν βασικός και στο ακριβώς επόμενο ματς, στην επιτυχία απέναντι στον ΟΦΗ με 3-0, ενώ στις 23 του περασμένου μήνα έκανε ίσως το πιο γεμάτο του παιχνίδι στα ασπρόμαυρα, με μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι στο 0-4 επί του Βόλου.

Σε εκείνον τον αγώνα όλοι πείστηκαν ότι επανέρχεται στα υψηλά του στάνταρ, κάτι που επιβεβαίωσε με την ολιγόλεπτη παρουσία του στα επόμενα ντέρμπι, με αντιπάλους, αρχικά, τον Ολυμπιακό και πριν από μερικές ημέρες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ και στη θέση «10», που ο Δικέφαλος δεν έχει, πλέον, πολλές λύσεις, καθώς ο Μπίσεσβαρ μπορεί να ανταπεξέλθει σε συγκεκριμένες «αποστολές», ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον Ελ Καντουρί λόγω των συχνών τραυματισμών του.

Από εδώ και πέρα, δεν τίθεται θέμα προσαρμογής. Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής γνωρίζει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ και έχει όλα τα φόντα για να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε της σεζόν, τώρα που ο Δικέφαλος πραγματικά τον χρειάζεται. Και η αρχή έγινε στη χθεσινή (9/2) ρεβάνς με την ΑΕΚ, όπου πέρασε ως αλλαγή έδωσε ζωντάνια στους ασπρόμαυρους και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα στο φινάλε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.