Μητράκος: «Μπέρδεμα στην εστίαση, θα ανοίξουμε όλοι ή οι… μισοί;»

Metrosport Team27 Απριλίου 2021

Το μέλος της πρωτοβουλίας για την εστίαση στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Μητράκος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για το «άνοιγμα» της εστίασης και το μπέρδεμα που δημιουργεί το γεγονός πως δεν συμπεριλαμβάνονται στην επαναλειτουργία τα καφέ-μπαρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είναι έτοιμος ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη για την επαναλειτουργία του:

«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε τις αποφάσεις, αν ανοίξουμε όλοι ή οι… μισοί απ’ ότι φαίνεται. Πληροφορούμαστε ότι θα διορθωθεί το λάθος να μην συμπεριλαμβάνονται τα καφέ-μπαρ στο άνοιγμα. Ας ελπίσουμε την τελευταία στιγμή θα το διορθώσουν».

Για το αν θεωρεί ότι ήταν λάθος ή ήθελαν να παρατείνουν το Lockdown από την Κυβέρνηση στα καφέ-μπαρ:

«Ας ελπίσουμε ότι ήταν λάθος και όχι κίνηση στρατηγικής. Υπάρχουν και εστιατόρια που έχουν άδεια καφε-μπαρ στον ΚΑΔ που λέμε. Εμείς ελεγχόμαστε με βάσει τις υγειονομικές παρεμβάσεις. Δεν μπορούν να καθίσουν στο μπαρ. Είναι άτοπο απ’ όλες τις πλευρές. Θα δημιουργηθεί μπάχαλο. Για παράδειγμα το αναψυκτήριο θα ανοίξει, το καφέ-μπαρ δίπλα δεν θα ανοίξει, αλλά στην ουσία ως μαγαζιά ίδια είναι».

Για το πόσοι εργαζόμενοι ενεργοποιούνται στη Θεσσαλονίκη:

«Γενικά το 1/3 θα ενεργοποιηθεί. Δεν γνωρίζω το σύνολο. Δεν μπορώ να έχω τέτοια στοιχεία. Δεν υπάρχει κάτι στον κλάδο μας να συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία».

Για το αν δέχεται μηνύματα από κόσμο που περιμένει πως και πως το άνοιγμα:

«Βλέπω να ψάχνουν τραπέζια. Θα ευνοηθούν μαγαζιά που θα έχουν χώρο έξω. Τα υπόλοιπα μαγαζιά θα είναι πιο δύσκολα. Ελπίζουμε να προχωρήσει η κατάσταση να πάρουμε περισσότερο χώρο. Στην πόλη Ιούλιος και Αύγουστος είναι πιο δύσκολοι μήνες. Ποιος δεν θα προτιμήσει να βγει εκτός πόλης και θα μείνει στην πόλη; Ο τουρισμός βοηθούσε την πόλη, θα είναι μια περίεργη σεζόν, με αυστηρά μέτρα, αλλά τουλάχιστον ανοίγουμε. Εξωτερικοί χώροι θα λειτουργήσουν με αποστάσεις 90, 1,20 και 1,80. Ανάλογα με το αν υπάρχει καρέκλα ή όχι. Είναι λίγο μεγαλύτερες οι αποστάσεις από πέρσι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.