Μήτογλου: «Περίμενα τον ΠΑΟΚ με το μέταλλο που είχε σαν παίκτης ο Γκαρσία»

Metrosport Team15 Απριλίου 2021

Ο Δημήτρης Μήτογλου μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία και την έλλειψη πάθους σε ορισμένα παιχνίδια του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη δική του εποχή και τη σημερινή στο ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ:

«Εγώ τραυματιζόμουνα γιατί δεν είχαμε… φρένο στην εποχή μας. Για να παίξουμε στα παιχνίδια έπρεπε να δείξουμε το 100% στις προπονήσεις. Σκοτωμός στο δίτερμα. Αυτά ήταν παλιά όμως. Και σήμερα υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να αποδείξουν ποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση για να παίξουν την Κυριακή».

Για το αν βλέπει αυτή τη «δίψα» στον ΠΑΟΚ;

«Αυτό που βλέπουμε απ’ έξω, είναι ότι υπάρχουν στιγμές που βλέπουμε ότι πραγματικά τα παιδιά παλεύουν, δίνουν το 100%. Και άλλες σε άλλα ματς που δεν το βλέπεις αυτό. Είναι λυπηρό. Σε όποια ομάδα κι αν είσαι πρέπει να παίζεις αυτό που έχεις. Ψυχή ίσως δεν υπάρχει πολύ γιατί υπάρχουν πολλοί ξένοι. Εμείς ήμασταν σ’ άλλη εποχή».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη «φλόγα» που είχε επί Λουτσέσκου:

«Δε νομίζω ότι υπάρχει στο σκεπτικό κάθε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και των μεγάλων ομάδων, να μην έχει στόχο να παίξει και να διακριθεί. Είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι ποδοσφαιριστής δεν έχει στόχο. Οι επιλογές παικτών δεν μπορεί να είναι όλες επιτυχημένες. Κάποιες θα αποτύχουν, παντού γίνεται αυτό. Αυτοί που επιλέγονται να παίξουν πρέπει να δώσουν το 100% για να πάρουν τη νίκη, που θα δώσει βαθμούς, Ευρώπη, τίτλους. Αν δεν υπάρχει το σκεπτικό της νίκης, δεν έχει τύχη κάποια ομάδα. Σε ματς μικρής ή μεγάλης εμβέλειας πρέπει να μπει με τη νοοτροπία της νίκης. Διαφορετικά δεν έχουν τύχη παίκτες και προπονητής».

Για το ότι με Γκαρσία οι περισσότεροι περίμεναν πιο παθιασμένο ΠΑΟΚ:

«Κι εγώ το περίμενα. Περίμενα το μέταλλο που είχε σαν παίκτης. Μπήκε σε άλλη διαδικασία όμως και έχει να διαχειριστεί 30 ποδοσφαιριστές και να τους έχει καλά όλους. Δεν είναι εύκολο αυτό το έργο. Άλλο να είμαι παίκτης να παίζω για εμένα και την ομάδα κι άλλο να διαχειριστώ παίκτες έμπειρους, πιτσιρικάδες, ταλέντα. Είναι δύσκολο. Πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία. Κάποια πράγματα πήγε να τα κάνει καλά ο Πάμπλο, αλλά κάποια στράβωσαν».

Για το τι έκανε ο Γκαρσία σωστά και που στράβωσαν τα πράγματα:

«Ο Πάμπλο βασίστηκε σε κάποιους παίκτες, έκανε αλλαγή στο Rotation, για να έχουν φρεσκάδα. Τα συνεχόμενα ματς δημιουργούν κούραση και αδράνεια. Με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ είχε καλή εικόνα, μεγάλη διάθεση και όρεξη. Με τον Αστέρα όμως δεν ήταν τόσο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Πίσω στην άμυνα υπάρχουν κενά. Εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση».

Για το αν τον πείθει η εικόνα του σημερινού ΠΑΟΚ:

«Αν ρωτήσεις όλους τους ΠΑΟΚτσήδες θα πουν όχι. Έχω απαιτήσεις παραπάνω. Έχουν όμως τα παιδιά τα προσόντα και τις ικανότητες; Κάπου πηγαίναμε καλά, υπήρχαν τραυματισμοί, πιστέψαμε με τον Πάμπλο θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Διοίκηση και κόσμος πρέπει να στηρίξουν τον Γκαρσία. Μείναμε πίσω στους βαθμούς, υπάρχει ψιλογκρίνια. Πάντα υπάρχει σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Στηρίξτε Πάμπλο και του χρόνο, να δώσει τα πάντα για τη 2η θέση και το Κύπελλο. Δεν πρέπει να αδρανήσει ο ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Τίτλος είναι και μετράει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.