«Μίσιτς και Μαουρίσιο τα σημεία-κλειδιά, το απόλυτο φαβορί για τη νίκη ο ΠΑΟΚ!»

Γιώργος Ζαΐρης22 Φεβρουαρίου 2020

«Είναι το απόλυτο ντέρμπι και το τεράστιο ντεσαβαντάζ για τον Ολυμπιακό είναι πως θα έχει πολύ μεγάλη επιβάρυνση από τον αγώνα με την Αρσεναλ και λόγω της προσπάθειας που έκανε αλλά και της ώρας που αγωνίστηκε. Ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του και με τον 12ο παίκτη στο πλευρό του.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Δεν είναι το ματς της χρονιάς αφού ακολουθούν και τα πλέι οφ αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός με νίκη θα διευρύνει τη διαφορά ενώ και η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα για αυτόν. Στα πλέι οφ θα κριθεί ο πρωταθλητής αλλά είναι ψυχολογικό αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ αν τερματίσει στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ως πρώτος.

Tα ντέρμπι κερδίζονται από τους ποδοσφαιριστές και πολλές φορές η τακτική περνά σε δεύτερη μοίρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η προετοιμασία των δυο προπονητών δεν είναι καθοριστική. Αλλά όσο και καλά να προετοιμάσεις έναν παίκτη, αν αυτός δεν μπει στον αγώνα με πάθος, δύναμη και θέληση για τη νίκη έχεις πρόβλημα. Θεωρώ ότι για τον ΠΑΟΚ οι παίκτες-κλειδιά για να καταφέρει να επικρατήσει είναι η απόδοση των Μαουρίσιο-Μίσιτς που θα είναι όπως μαθαίνω το δίδυμο.

Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές που μπορούν να καταστρέψουν αφενός το παιχνίδι του Ολυμπιακού και αφετέρου να δημιουργήσουν αυτό του ΠΑΟΚ. Από τους ερυθρόλευκους είναι ξεκάθαρο πως η παρουσία του Ελ Αραμπί θα παίξει καθοριστικό ρόλο εφόσον αγωνιστεί και δεν παίξει ο Χασάν στην κορυφή. Εχει τεράστια εμπειρία, σκοράρει εύκολα και είναι ο παίκτης που μπορεί να κρίνει έστω και από μια ενέργεια του, ένα παιχνίδι. Δείτε πόσα παιχνίδια δεν έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός όταν δεν σκοράρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής».

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ vs OΣΦΠ 113 -105

Ο Ελληνας τεχνικός που οδηγεί τον Αστέρα Βλαχιώτη στην άνοδο στη Football League, αρθρογραφεί στη “Μ” αναλύοντας τα δεδομένα του αυριανού ντέρμπι

Πασχαλάκης VS Σα 8-10

Θεωρώ ότι ο Σα αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που αγωνίζεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα και έχει χαρίσει πολλούς βαθμούς στην ομάδα του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Πασχαλάκης δεν είναι καλός τερματοφύλακας. Εχει αποδείξει την αξία του και δεν στέκομαι στο ότι δεν έχει ρυθμό επειδή οι συμμετοχές του από το φθινόπωρο και μετά περιορίστηκαν στους αγώνες Κυπέλλου.

Βιεϊρίνια VS Ομάρ 10-8

Εφόσον αγωνιστεί σε αυτή τη θέση ο Βιεϊρίνια είναι δεδομένο ότι κυριαρχεί του Ομάρ. Πολύ απλά διότι έχει πολύ πιο εύκολο το γκολ. Θυμηθείτε πόσα γκολ πήρε πέρσι από τα μπακ του ο ΠΑΟΚ. Ο Ομάρ είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι αυτός που ξεχωρίζει και σίγουρα η οντότητα του Βιεϊρίνια τον επισκιάζει.

Βαρέλα VS Μπα 10-9

Ο Βαρέλα είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τεράστια εμπειρία και στα τελευταία παιχνίδια βρίσκει τα πατήματα του. Εχει παίξει πολλά ντέρμπι και γνωρίζει τη σημασία τους. Από την άλλη ο Μπα είναι ένα παιδί που τώρα προσπαθεί να βρει τα πατήματα του, τώρα τον μαθαίνουμε, έχει καλά στοιχεία αλλά είναι στην παρούσα φάση ένας ταλαντούχος και ελπιδοφόρος προπονητής.

Ινγκασον VS Σεμέδο 8-10

Θα χαρακτήριζα καλύτερο τον Σεμέδο γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι πιο επικίνδυνος στις στατικές φάσεις και έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό και σε αυτό τον τομέα πέρα από την αμυντική του παρουσία. Ο Ινγκασον είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά πάντα έχω στη σκέψη μου το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο από την περσινή σεζόν που ήταν εξαιρετικό.

Γιαννούλης VS Τσιμίκας 10-10
Θα πω απλά ότι αν ήμουν ομοσπονδιακός τεχνικός θα έκανα κλήρωση για τη θέση του βασικού αφού πρόκειται για δυο σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο Τσιμίκας είναι πιο ταχυδυναμικός από τον Γιαννούλη αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ είναι πιο αποτελεσματικός. Πρόκειται για δυο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας και χαίρομαι για αυτούς.

Μαουρίσιο VS Μπουχαλάκης 10-7

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στους δυο ποδοσφαιριστές. Ο Μαουρίσιο είναι ένας παίκτης-κλειδί για τον ΠΑΟΚ με τεράστια ποιότητα και εμπειρία. Και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του, πως δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να βρίσκει ρυθμό. Ο Μπουχαλάκης είναι ένας “εργάτης” για κάθε προπονητή αλλά όχι ο παίκτης που μπορεί να σου κάνει τη διαφορά.

Μίσιτς VS Καμαρά 10-8
Δικαίως για μένα ο Μίσιτς έχει αναδειχθεί ως από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας. Σε σχέση με τον Καμαρά έχει πολύ πιο εύκολο το γκολ έχει ποιότητα ενώ μοιράζει και ασίστ. Οτι δηλαδή θέλει ο προπονητής από ένα σύγχρονο χαφ. Από την άλλη πλευρά ο Καμαρά, είναι ποδοσφαιριστής με ανασταλτικά χαρίσματα και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Ο Μίσιτς είναι ο παίκτης που έχει όλο το “πακέτο”.

Πέλκας VS Γκιγιέρμε 9-8
Ο Πέλκας είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί με μια ενέργεια να ξεκλειδώσει ένα παιχνίδι. Αλλά είναι και ο παίκτης που μπορεί να σου κάνει μια φάση και μετά να χαθεί στη συνέχεια του αγώνα. Για αυτό και δεν έχει καθιερωθεί ακόμη στην ενδεκάδα. Αν το βελτιώσει, θα είναι βασικός. Ο Γκιγιέρμε από την πλευρά του είναι ένας παίκτης που έχει σταθερή απόδοση και όχι σκαμπανεβάσματα και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από τον Πέλκα.


Λημνιός VS Μασούρας 10-8
Ο Λημνιός είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και είναι σημαντικό πως από πέρσι έχει κερδίσει φανέλα βασικού. Εχει δαιμονιώδη ρυθμό και αποτελεσματικότητα πλέον στην τελική φάση. Από την άλλη πλευρά ο Μασούρας είναι ένας παίκτης που στο τελευταίο διάστημα έχει μια κάμψη στην απόδοση του. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Λημνιός έχει ένα τεράστιο προβάδισμα και είναι ένας σημαντικός παίκτης και στον φετινό ΠΑΟΚ.


Σφιντέρσκι VS Ελ Αραμπί 9-10
Θαυμάζω ως ποδοσφαιριστή τον Ελ Αραμπί και δεν είναι τυχαίο πως είναι πρώτος σκόρερ αν σκεφτούμε μάλιστα πως δεν εκτελεί και τα πέναλτι. Εχει εμπειρία ώστε να παίζει σωστά εντός και εκτός περιοχής. Από την άλλη υπάρχει ένα παιδί που δουλεύει σκληρά αλλά δεν έχει ακόμη την εμπειρία. Ο Σφιντέρσκι είναι ένας καλός επιθετικός και αυτό θα το αποδείξει και τα επόμενα χρόνια. Επίσης ο Ολυμπιακός παίζει για τον Ελ Αραμπί ενώ στο ΠΑΟΚ βρίσκουν γκολ και από άλλους παίκτες.

Μπίσεσβαρ VS Βαλμπουενά 9-9
Το ερώτημα για μένα είναι ποιον Μπίσεσβαρ να κρίνω. Γιατί είναι αλήθεια ότι δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι για πολύ καιρό. Αλλά ο καλός Μπίσεσβαρ είναι παίκτης που μπορεί να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι. Είναι επικίνδυνος και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Ο Γάλλος είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν ξέρω αν τα συνεχόμενα ματς επηρεάσουν την απόδοση του αύριο.

Πάγκος ΠΑΟΚ 10-8
Με δεδομένες και τις απουσίες αλλά και τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο πως ο πάγκος του ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Θα σας θέσω δυο παραδείγματα. Από την μια έχεις τον Μάτος που για μένα δεν λογίζεται παίκτης του πάγκου. Υπάρχει επίσης και ο Ακπομ που είναι ένας παίκτης που μπορεί να σε ξελασπώσει σκοράροντας αλλά και δίνοντας πολλές μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.