Μίσιτς: «Έμαθα πολλά από Φερέιρα και Λουτσέσκου»

Metrosport Team23 Μαΐου 2020

Το εγκώμιο των Αμπέλ Φερέιρα και Ραζβάν Λουτσέσκου έπλεξε σε συνέντευξή του στην πατρίδα του ο Γιόσιπ Μίσιτς.

Ο Κροάτης μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr για την εκλογή του στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας 2010-2020 και υποστήριξε ότι οι δύο προπονητές που είχε στον Δικέφαλο τον βοήθησαν να εξελίξει το παιχνίδι του.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Μίσιτς έκανε αντίστοιχο επίτευγμα με τον σπουδαίο Ρόμπερτ Προσινέτσκι όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Πόρτσμουθ και εξελέγη επίσης στην κορυφαία ενδεκάδα της αγγλικής ομάδας με έναν χρόνο παρουσίας.

«Με εξέπληξε ευχάριστα να δω το όνομά μου στην ψηφοφορία. Δεν περίμενα να συμμετάσχω και ειδικά ότι οι οπαδοί θα με επιλέξουν ως τον καλύτερο μέσο του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία. Και όχι εξαιτίας των παιχνιδιών μου, αλλά επειδή πήρα μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν και δεν την έχασα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που έχουν επιλεγεί παίζουν για τον ΠΑΟΚ για τρία ή τέσσερα χρόνια ή έχουν παίξει εδώ πριν. Από όλους τους επιλαχόντες (σ.σ ήταν ο Σάκχοφ και ο Μαουρίσιο), είμαι ο νεότερος στο κλαμπ και είναι σίγουρα μια αναγνώριση για αυτό που κατάφερα να πετύχω σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Μίσιτς.

Η φετινή σεζόν μοιάζει πολύ με εκείνη που έκανε στη Ριέκα όταν ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

«Στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, είτε έχω παίξει συνεχώς είτε καθόλου. Κάθε φορά που είχα την ευκαιρία, κατάφερα να τη χρησιμοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι έγινε στη Ριέκα και τον ΠΑΟΚ. Κάτι που δεν έγινε στην Σπέτσια και στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας» είπε ο 26χρονος άσος.

Ο Κροάτης μίλησε και για την μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ που του δίνει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του.

«Όταν δεν παίζεις και πηγαίνεις σε ένα νέο περιβάλλον, όπως εγώ από τη Σπόρτινγκ στον ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτή είναι μια νέα ευκαιρία. Δεν ήξερα τι με περίμενε, αλλά πίστευα στον εαυτό μου και όλα συμβαίνουν τώρα με έναν τρόπο που θα μπορούσα μόνο να εύχομαι. Βλέπω στον εαυτό μου ότι έχω επίσης προχωρήσει όσον αφορά το παιχνίδι. Εχω συνεργαστεί με δύο ποιοτικούς προπονητές, τον Αμπέλ Φερέιρα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που κατανοούν το ποδόσφαιρο και από τους οποίους μπορείς να μάθεις πολλά. Νομίζω ότι έχω «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο όσον αφορά το παιχνίδι».

Στη συνέχεια, ο Μίσιτς αναφέρθηκε στην μη εκλογή του στην αντίστοιχη ομάδα της Ριέκα η οποία κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της με εκείνον στη σύνθεσή της.

«Όταν είδα τη Ριέκα να επιλέγει την ομάδα της δεκαετίας, σκέφτηκα ότι θα εκλεγώ αφού πρόκειται για την ομάδα που κέρδισε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αλλά έκανα λάθος, οι άνθρωποι πρέπει να το έχουν ξεχάσει. Όλοι όμως έχουν το δικαίωμα στη γνώμη τους. Είναι σημαντικό για εμένα που εξελέγην στον ΠΑΟΚ όπου οι οπαδοί σέβονται προφανώς τον παίκτη περισσότερο και κατανοούν το ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Μίσιτς.

Για την μη κλήση του στην Εθνική Κροατίας είπε: «Δε με ενοχλεί, απλά σκέφτομαι πώς να παίζω καλύτερα».

Τέλος ο Μίσιτς ρωτήθηκε και για τη μάχη στο Πρωτάθλημα εφόσον αυτό ξεκινήσει ενώ οι συμπατριώτες του αναφέρουν και την ποινή που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

«Η διαφορά είναι τώρα 14 πόντοι (σ.σ εκκρεμεί η εκδίκαση στο CAS) και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα για να μπορέσει να τη χάσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θα έχουμε μια μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ για το Champions League. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα είναι να παίζω σε άδεια γήπεδα. Μου δίνει κίνητρο η ατμόσφαιρα των γεμάτων γηπέδων» κατέληξε ο Μίσιτς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.