Μίσιτς: «Δεν κατάλαβα γιατί έφυγα από τον ΠΑΟΚ - Ηταν σοκ αυτό που έζησα»

Metrosport Team20 Απριλίου 2021

Ο Γιόσιπ Μίσιτς μίλησε στην ιστοσελίδα gazzetta για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε, το «γιατί» της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, για τις μεγάλες στιγμές που έζησε στην Τούμπα καθώς και τους λόγους που χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα, δίνοντας ωραίες ατάκες και για πρώην συμπαίκτες του. 

Αναλυτικά όσα είπε:


Για την παρουσία σου στο Δικέφαλο: «Το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο γιατί δεν έπαιζα πολύ. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλά, έπαιρνε τα αποτελέσματα και δεν υπήρχε χώρος να δοθούν ευκαιρίες για μένα. Στην αρχή της περασμένης σεζόν άλλαξε ο προπονητής και από τη στιγμή που πήρα την ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκα και δεν βγήκα ποτέ από την ενδεκάδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο διάστημα στην καριέρα μου».

Για την πιο δυνατή στιγμή: «Θυμάμαι όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη, έμοιαζε αδύνατο ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον το πρωτάθλημα και το κύπελλο μαζί. Ήταν, όμως, η καλύτερη ομάδα εκείνη τη στιγμή. Η πιο δυνατή στιγμή ήταν οι πανηγυρισμοί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τρέλα!».

«Δεν ξέρω τι έγινε και δεν έμεινα»

Για το τι έκανε λάθος ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν: «Ήταν αυτοί οι επτά βαθμοί που αφαιρέθηκαν. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε όλο το πρωτάθλημα στη μάχη που δώσαμε με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα υπέφερε εκείνο το διάστημα, ειλικρινά ήταν αδύνατο το come back».

Για το ποια είναι η θέση του στο γήπεδο: «Έδωσα πολλά στην ομάδα γι' αυτό με αγάπησαν. Να σας πω την αλήθεια μου αρέσει να παίζω περισσότερο ως οκτάρι, νιώθω καλύτερα σε αυτή τη θέση. Αποδίδω καλύτερα».

Για Ραζβάν Λουτσέσκου, Αμπέλ Φερέιρα: «Είχα καλή σχέση με τον Ραζβάν, αλλά ο Αμπέλ είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Έμαθα πολλά από τον Αμπέλ για το ποδόσφαιρο, μιλούσαμε πολύ και με βοήθησε».

Για τον Μάριο Μπράνκο: «Ο Μάριο είναι αυτός που με πήγε στον ΠΑΟΚ. Τον γνώριζα από την Κροατία, όπου δούλευε πριν. Με βοήθησε πολύ και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω μέσα από αυτή τη συνέντευξη».

Για το τι συνέβη και έφυγε από τον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω ακόμη τι συνέβη και γιατί δεν έμεινα στον ΠΑΟΚ. Έφυγα χωρίς να πάρω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Ακόμη ενδιαφέρομαι να μάθω. Καταλαβαίνετε ότι από τι στιγμή που δεν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ, ήταν λογικό να επιστρέψω στη Σπόρτινγκ».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Δεν ξέρω να υπήρχε κάτι συγκεκριμένο με τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα σενάριο κι αυτό είναι όλο».

Για τον αγαπημένο του συμπαίκτης: «Μου αρέσει το στυλ του Ντιέγκο (Μπίσεσβαρ) και αλήθεια απολάμβανα να παίζω δίπλα του. Ξέρει πολλή μπάλα, βλέπει γήπεδο, ήταν ο καλύτερος κατά τη γνώμη μου».

Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Μια φυσιολογική σχέση, όχι κάτι ιδιαίτερο».

«Θαύμαζα τον Βαλμπουενά»

Για Γιαννούλη, Πέλκα, Λημνιό: «Πιστεύω ότι περισσότερο ήταν φιλοδοξία και των ίδιων να φύγουν από την Ελλάδα και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Εύχομαι και στους τρεις καλή επιτυχία, τρομερά παιδιά και τρομεροί παίκτες».

Με ποιον αντίπαλο θα ήθελε να παίζει μαζί: «Πάντα θαύμαζα τον Βαλμπουενά, βρίσκει πάντα μια λύση όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Νομίζεις ότι μπορείς να του πάρεις την μπάλα, αλλά αυτό γίνεται πολύ σπάνια».

Για τη μεγαλύτερη στιγμή του στον ΠΑΟΚ: «Αν βγάλουμε έξω το πρωτάθλημα και το κύπελλο, θα διάλεγα τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού σε εκείνο το τρελό ματς στο Κύπελλο».

Για το τι έφταιξε και δεν πέρασε στους ομίλους: «Είναι αλήθεια ότι φτάσαμε πολύ κοντά. Λίγο ήθελε. Κληρωθήκαμε με έναν αντίπαλο (Κρασνοντάρ), τον οποίον θα μπορούσαμε να περάσουμε. Κρίμα...».

Για το τι σημαίνει ΠΑΟΚ για εκείνον: «Όπως είπα ο ΠΑΟΚ είναι συνδεδεμένος με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Έκανα πολλούς φίλους. Κρίμα που δεν έμεινα».

«Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή μου!»

Για το το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό σου όταν άκουσες τη διάγνωση του γιατρού: «Σοκ. Ήταν ένα σοκ. Η πρώτη σκέψη μόλις το άκουσα ήταν ότι έπρεπε να μείνω δυνατός, να το περάσω όλο αυτό και να γυρίσω στα γήπεδα. Το κατάλαβα γρήγορα ότι αυτή ήταν η διαδικασία. Το πιστεύω ότι οι περισσότεροι έμειναν έκπληκτοι. Το πιο σημαντικό είναι όλα πήγαν καλά και για μένα είναι παρελθόν».

Για το αν πέρασε από το μυαλό του ότι ενδεχομένως να μην ξαναέπαιζε επαγγελματικά ποδόσφαιρο: «Τα πάντα πέρασαν από το μυαλό μου, αλλά δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο».

Για το τι θα συμβούλευε όσους περνούν κάτι ανάλογο: «Έχω να τους πω ότι δεν πρέπει ποτέ το βάλουν ποτέ κάτω Υπάρχουν καλά και άσχημα πράγματα στη ζωή, αλλά θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε περίπτωση». 

Για το πως ένιωσε όταν επέστρεψε στη δράση ξεπερνώντας αυτήν την περιπέτεια; «Ήταν συναρπαστικό, ένιωσα λες και έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο. Η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή μου»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.