Μισή διαφάνεια δεν είναι αρκετή

Κυριάκος Θωμαϊδης18 Οκτωβρίου 2020

Υπάρχει μία πλευρά του περιβόητου αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακού, η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη. Ενδεχομένως να είναι από τις σοβαρότερες.

Στους διαλόγους του VAR που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ακούγεται ο διαιτητής Καραντώνης να λέει – και μάλιστα με περίσσια αγωνία – ότι έχει εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, τον βρίζει, τον απειλεί και ο παρατηρητής του αγώνα είναι εξαφανισμένος!

Όπως είναι γνωστό, ο διαιτητής αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια έναντι ατόμου που δεν είναι δηλωμένο στο φύλλο αγώνα. Δικαιοδοσία έχουν η αστυνομία σε επίπεδο δημόσιας τάξης και ο παρατηρητής της Super League 1 σε πειθαρχικό επίπεδο ομαλής διεξαγωγής του ματς.

Παρατηρητής στα Γιάννενα ήταν ο Γιώργος Τζοβάρας, ο οποίος θεωρείται ιδιαιτέρως έμπειρος και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Περιέργως στην εισβολή Καραπαπά, ο κ. Τζοβάρας ήταν άφαντος. Ο κ. Καραντώνης ακούγεται να λέει ότι «δεν ξέρω που είναι ο παρατηρητής». Και από αυτή την άποψη η δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστική και δικαιώνει όσους επέμεναν να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Προκύπτουν ερωτήματα:

- Πού ήταν ο κ. Τζοβάρας την κρίσιμη στιγμή και γιατί ποτέ δεν εμφανίστηκε;

- Τι έχει γράψει στην έκθεσή του;

- Ελέγχθηκε από τη Λίγκα για την αβελτηρία του;

- Τιμωρήθηκε;

- Θα ξαναορισθεί;

Είναι προφανές ότι οι παρατηρητές της Super League 1 επιλέγονται από τον συνεταιρισμό με βάση μια επετηρίδα και φυσικά την αξιολογική κρίση των ιθυνόντων. Ουδείς γνωρίζει τον τρόπο επιλογής του κ . Τζοβάρα, ο οποίος πρέπει να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πέτυχε μέσα σε τρεις μήνες να φέρει διαφάνεια. Ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Μπουτσικάρης οφείλει να εφαρμόσει τη διαφάνεια και στον συνεταιρισμό. Να δημοσιοποιεί τη διαδικασία αξιολόγησης των παρατηρητών για κάθε αγώνα και να τη θέτει υπό την κρίση του διοικητικού συμβουλίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.