Μίροσλαβ Στοχ: Το κλειστό τριετές και ο εξορθολογισμός

Metrosport Team07 Απριλίου 2020

Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για δεύτερη φορά στον ΠΑΟΚ και την Τούμπα με την προοπτική να δώσει πολλά στοιχεία από την εμπειρία του και τα ποιοτικά στοιχεία που διαθέτει. Η εξαιρετική περσινή του σεζόν στην Τσεχία με την Σλάβια, του άνοιξε διάπλατα τον δρόμο.

Ο Στοχ ήρθε σε ηλικία 30 ετών στην Τούμπα, έδειχνε πιο ώριμος σε σύγκριση με την προηγούμενη παρουσία του στον Δικέφαλο, έγινε οικογενειάρχης, απέκτησε παιδί και όλα αυτά τα στοιχεία, έδεσαν το κομμάτι του παζλ για να πειστεί η οικογένεια Σαββίδη να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη. Κακά τα ψέματα όμως, ο Στόχ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των διοικούντων, των φιλάθλων, ούτε φυσικά του προπονητή ο οποίος δεν είχε εισηγηθεί την απόκτησή του. Ο Σλοβάκος άσος είναι ένας από τους παίκτες, οι περιπτώσεις των οποίων θα μπουν σε καθεστώς εξορθολογισμού για τη νέα σεζόν. Με απολαβές που αγγίζουν ετησίως το ένα εκατομμύριο ευρώ, ο Στοχ δεν έχει δικαιολογήσει στον ΠΑΟΚ τα χρήματα που δόθηκαν για το συμβόλαιό του.

Το οποίο είναι τριετούς διάρκειας, δηλαδή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 και υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται πολύ δύσκολο να διατηρηθεί (όσον αφορά τις απολαβές) σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον και ο σημερινός προπονητής του ΠΑΟΚ παρότι του έδωσε ορισμένες ευκαιρίες, δεν πείστηκε για την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Στoχ στην ομάδα. Απεναντίας. Επικρατεί έντονος προβληματισμός για τον Σλοβάκο παρότι αναγνωρίζεται πως είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

ΠΑΟΚ και Στοχ αναμένεται να οδηγηθούν σε διαπραγματεύσεις μόλις επανέλθουμε σε πιο νορμάλ επίπεδα της καθημερινότητας. Οι επιτελείς του Δικεφάλου τόνιζαν στη «Μ» πως αποτελεί μονόδρομο η λύση του συμβολαίου των δύο πλευρών. Το ζητούμενο βεβαίως είναι τι λέει ο Στoχ. Ο οποίος μπορεί να «πατήσει» στο κλειστό τριετές συμβόλαιο και να μην υποχωρήσει. Στα πλαίσια όμως του εξορθολογισμού που έχει προαναγγελθεί, η συζήτηση για την αποχώρηση του παίκτη από την Τούμπα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τα αποτελέσματα; Θα τα δούμε πολύ σύντομα.

Πρέπει να αναγνωριστεί πως ο Στοχ από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε έως και σήμερα δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ δεν έχουν κάτι αρνητικό να του προσάψουν.  

Μόλις έξι αγώνες χωρίς γκολ

Τα φετινά στατιστικά του στοιχεία σε σύγκριση με αυτά που είχε επιδείξει ως παίκτης της Σλάβια Πράγας είναι σαφέστατα κατώτερα των προσδοκιών. Ο Στοχ από την αρχή της σεζόν έχει παίξει σε έξι μόλις παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα στο Πρωτάθλημα έπαιξε σε τρείς αγώνες, όπου είχε 184 λεπτά συμμετοχής (ούτε καν τρία συμπληρωμένα 90λεπτα δηλαδή), είχε μία ασίστ και πέντε τελικές προσπάθειες χωρίς να μπορέσει να βρεί στόχο.

Δηλαδή μετά από 26 αγώνες πρωταθλήματος, τεσσάρων στην UEFA και στο Κύπελλο, του δόθηκε η ευκαιρία σε έξι ματς, χωρίς να προσφέρει τα αναμενόμενα. Ειδικά στον τομέα της παραγωγικότητας πήρε μηδέν.

Θυμίζουμε τι έκανε τις προηγούμενες σεζόν.

Τη σεζόν 2015-16 τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου κατέληξε στη Μπούρσασπορ πριν επιστρέψει και πάλι στη Φενέρ. Σκόραρε πέντε γκολ και έφτιαξε άλλα τρία, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο κι ο κύκλος του στην Κωσνταντινούπολη είχε κλείσει.

Η Σλάβια Πράγας τού έδειξε εμπιστοσύνη και πλήρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στους Τούρκους για τον φέρει στην Τσεχία. Η πρώτη του σεζόν ήταν πολύ καλή. Όπως συνηθίζει, προσαρμόστηκε αμέσως, σκόραρε έξι γκολ και μοίρασε έξι ασίστ σε 39 παιχνίδια, για να φτάσουμε στη σεζόν 2018-19. Ο βραχύσωμος Σλοβάκος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της μαγικής σεζόν της Σλάβια, με την οποία πανηγύρισε το νταμπλ και έφτασε στην οκτάδα του Europa League.

Ο Στοχ πέρυσι είχε πετύχει 14 γκολ, μοίρασε 13 ασίστ, όντας κομβικός για την ομάδα του. Από αυτά τα στοιχεία με την Σλάβια μέχρι τα φετινά, υπάρχει πολύ, πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.