Μίντιλαντ: Από τους ομίλους του Champions League στο Conference

Χρύσανθος Δοβλέτογλου13 Δεκεμβρίου 2021

Την Μίντιλαντ θα πρέπει να αποκλείσει ο ΠΑΟΚ για να δώσει το παρών στους «16» του Conference League. Οι δευτεραθλητές Δανίας, που φέτος βρίσκονται στην κορυφή μετά από 17 αγωνιστικές, έπαιξαν την περασμένη σεζόν στους ομίλους του Champions League, αποσπώντας βαθμό από Αταλάντα και Λίβερπουλ, ενώ φέτος, στα προκριματικά ξεπέρασαν το εμπόδιο της Σέλτικ, αλλά κόλλησαν στην Αϊντχόβεν. 

Έπεσε στο Europa League και σε όμιλο με Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Λουντογκόρετς τερμάτισε τρίτη με εννιά πόντους, που μεταφράζεται σε τρεις ισοπαλίες, δύο νίκες και μία ήττα.

Ιδρύθηκε το 1999 και έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, με τελευταίο την σεζόν 2019-20.

Έχει βραζιλιάνικο στοιχείο στο ρόστερ της, με τους Εβάντερ και Μπρουμάδο να είναι, μάλιστα, οι πρώτοι σκόρερ της.

Προπονητής της από το καλοκαίρι είναι ο 46χρονος Δανός, Μπο Χένρικσεν, που πριν καθοδηγούσε την Χόρσενς ενώ η συνολική της αξία, σύμφωνα με το tranfermarkt, είναι 47εκ. ευρώ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ανίσχυρων (οι ομάδες που προέρχονται από το Europa League) στις 17 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις έδρες των ισχυρών (οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa Conference League) στις 24 του μήνα.

Τα φετινά νοκ άουτ του Europa Conference League θα διεξαχθούν χωρίς τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπως συνέβη και στα προκριματικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.