Μην τρελαθούμε κιόλας...

Αρις Νικολάκης08 Απριλίου 2023

Εάν δεν είναι οι τελευταίοι, είναι από τους τελευταίους υπεύθυνους κι υπόλογους για τις ήττες του ΠΑΟΚ από ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός. Πριν από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και τον Γιάννη Κωνσταντέλια - τα λέγαμε και την επομένη αυτών των αγώνων - υπάρχει... πλήθος υπεύθυνων κι υπόλογων. Προπονητές καικσυμπαίκτες με μεγαλύτερο μερτικό από τους νεαρούς στη λύπη των φίλων του “δικέφαλου”.

Εδώ πάντως, επιτρέψτε μας, να διαφωνούμε με όσους θεωρούν πως ήρθε η ώρα απόδοσης κι ανάληψης ευθυνών για την αποτυχία του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Για τον ΠΑΟΚ βλέπετε, η μη αξιοπρεπής διεκδίκηση του τίτλου... Κάθε τίτλου, για να λέμε την πάσα αλήθεια... Είναι αποτυχία! Στο επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι αποτυχία.

Είναι ώρα, τώρα για ανασυγκρότηση του ΠΑΟΚ ενόψει υποχρεώσεων στα πλέι οφ. Τα λέγαμε και χθες. Υπάρχουν περιθώρια και για εντυπώσεις και για ουσία. Κυρίως όμως, υπάρχουν περιθώρια, για να μην πεταχθούν στα σκουπίδια κόποι προπονητών και παικτών. Με την 4η θέση και με διαφορά από την 3η και την 2η - για το επίπεδο του ΠΑΟΚ, επιμένουμε - οι κόποι τους στα σκουπίδια θα πάνε.

Κι είναι ώρα να βάλουν πλάτη παίκτες για τους οποίους έβαλε πλάτη ο προπονητής τους. Δεν έβαλαν μέχρι τώρα. Και τον εκθέτουν. Πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του. Με συνεχή παροχή στήριξης του όπως είναι λογικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει κι άλλες επιλογές. Με δική του ευθύνη βεβαίως, βεβαίως.

Το γεγονός πάντως, αφορά αυτόν κι αυτούς. Το αποτέλεσμα της λαθεμένης επιλογής τους αφορά τους φίλους του “δικέφαλου”. Η ομάδα τους δεν κλάταρε επειδή ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης κι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν έχουν ακόμη τις πλάτες να κουβαλήσουν, τον ΠΑΟΚ στις πλάτες τους. Προς Θεού, όχι. Αντίθετα. Αυτοί ήταν εκ των πρωταγωνιστών τού μικρού του θαύματος (...των εντυπώσεων) το οποίο έμεινε μικρό. Ναι, εντυπώσεων επειδή από ουσία - επί του παρόντος, τουλάχιστον - αφήστε τε να πάνε!

Δε λέμε, πως πρέπει να κτυπήσουν στην πλάτη αυτούς τους νεαρούς. Δε λέμε, πως πρέπει να πούν "δεν πειράζει". Πειράζει και παραπειράζει! Λέμε απλά, πως δεν πρέπει (όσοι το πράττουν κι όπως το πράττουν κι από όποια σκοπιά το πράττουν), να μην τους αποδίδουν ευθύνες οι οποίες δεν τους ανήκουν!

'Ολα αυτά μάλιστα, καθώς είναι ώρα πολέμου ακόμη. Οι μάχες μαίνονται. Τα περιθώρια υφίστανται. ΚΙ ο ΠΑΟΚ μπορεί. να μην αποτύχεικι εφέτος παταγωδώς στο Πρωταθλημα.

Μην τρελαθούμε κιόλας...

ΥΓ 1 : Τελικά, δεν βγήκε ο ήλιος από την Δύση! Παρ’ ότι ουκ ολίγοι έριξαν άδεια. Για να πιάσουν γεμάτα. Τελικός στο “Σπύρος Λούης” στον ύπνο τους, ίσως. Στον ξύπνιο τους; Εφέτος όχι...

ΥΓ 2 : Και λέμε: Εφέτος επειδή μετά κάποια χρόνια που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνυπέγραφε την προκήρυξη του Κυπέλλου έβαλε εφέτος τα δεδομένα της διοργάνωσης σε κάποια ορθή βάση. Κάποια; Ναι, επειδή η ΕΠΟ δεν πρόβλεψε την (πιθανή μετά τον Τελικό με τα επεισόδια στον Βόλο) άρνηση διάθεσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

ΥΓ 3: Δεν μπορούμε, να πούμε πως η Λευκωσία είναι ιδανικός προορισμός. Ως έδρα και μόνον ως έδρα του Τελικού (λόγω απόστασης και κόστους μετάβασης) κρίνεται έτσι, φυσικά αλλά... Είναι διέξοδος από το αδιέξοδο με ευθύνη της ΕΠΟ. Το διοικείν εστί προβλέπειν, βλέπετε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.