Μην τους δώσετε την ευκαιρία που αναζητούν απεγνωσμένα

Δημήτρης Μπούζας21 Φεβρουαρίου 2020

Πολύς λόγος γίνεται για τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να περιφρουρηθεί το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στους περσινούς νταμπλούχους και στην ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων. Της ομάδας του δημοσίου όπως πλέον κατακυρώθηκε να λέγεται βάση σοβαρών στοιχείων και ακαταμάχητων τεκμηρίων. Κηρύχθηκε γενική επιστράτευση με επικεφαλής τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τη συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών που θα έχουν και τη συνδρομή μάλιστα υπερσύγχρονων μέσων όπως τα drones. Αλλά και με ότι άλλο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο ώστε οι χαϊδεμένοι του συστήματος να προστατευτούν αφενός και να απολαύσουν ιδανικές συνθήκες αφετέρου, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας όπως είναι σχεδόν όλα όσα αφορούν τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα.

 Να απολαύσουν δηλαδή οι ίδιοι ότι αρνούνται επί χρόνια, όχι μόνο στο Δικέφαλο αλλά και σε όλους όσους από τους αντιπάλους τους θεωρούν κατά περίσταση επικίνδυνους και αντιπαθητικούς. Εξαιρούνται ευλόγως τα γνωστά παραρτήματα (παλιά και νέα). Βέβαια αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για τις αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες ομάδες και ιδιαίτερα για τις συναντήσεις που διεξάγονται στην Τούμπα. Υπήρξαν ανάλογες διαχειρίσεις (ίσως και πιο ακραίες) και στο παρελθόν. Το γιατί συμβαίνει αυτό, νομίζω ότι δεν χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς και διευκρίνησης, από τη στιγμή που σχεδόν έχουν καταγραφεί σε μεγάλο βάθος χρόνου οι αιτίες και ως εκ τούτου περιττεύει να ασχοληθούμε σήμερα με ιστορικά δεδομένα και αυτονόητα. Αν κάτι θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε για το τωρινό φαινόμενο της υπερπροστασίας δηλαδή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι η άποψη ότι η οργή για εύνοιες και αδικίες πάντοτε εγκυμονεί κινδύνους για αντιδράσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις. Επιστρέφοντας λοιπόν στα νέα μέτρα, εκτιμούμε έναν υπερβάλλοντα ζήλο τον οποίο οι αρμόδιοι δικαιολογούν γιατί όπως υποστηρίζουν, υπάρχει ο κίνδυνος ενός εθνικού διχασμού! Θαρρείς και αυτός δεν υπήρχε επί τόσα χρόνια με την άθλια ιαχή «Βούλγαροι - Βούλγαροι» που δονούσε συγκεκριμένα γήπεδα τη Αθήνας με ιδιαίτερη και κορυφαία περίπτωση το κολαστήριο του Πειραιά.

 Χωρίς βέβαια να υπολογίζεται η περιθωριοποίηση της περιφέρειας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης που επί δεκαετίες μαραζώνει καταφρονεμένη στη βαριά σκιά του κράτους των Αθηνών. Ξεπερνώντας την ένσταση μας, η οποία αφορά τις απόψεις περί εθνικού διχασμού και τα μέτρα προστασίας του ντέρμπι, αποδεχόμαστε ως ένα σημείο και θεωρούμε δικαιολογημένες κάποιες υπερβολές. Άλλωστε αναπτύξαμε πιο πάνω γιατί είναι αναγκασμένοι οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε αυτά. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η οργή για εύνοιες και αδικίες προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις. Επί του προκειμένου όμως θέλουμε να πιστεύουμε πως πέραν των μέτρων αυτών, υπήρξαν και υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα μέτρα που θα διασφαλίσουν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό - έτσι ελπίζουμε - την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Κι αυτά δεν είναι άλλα από όσα έχουν αποφασιστεί από την πλευρά των γηπεδούχων (επίσημος ΠΑΟΚ, σύνδεσμοι και απλός λαός).

 Η οικογένεια του ΠΑΟΚ στέλνει το δικό της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και προειδοποιεί πως θα συντρίψει και θα ποδοπατήσει εν τη γενέσει της, οποιαδήποτε απόπειρα διασάλευσης και διατάραξης των συνθηκών της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα. Ο οποιοσδήποτε «μπερδεμένος» (;), ή προβοκάτορας θα συλληφθεί αστραπιαία και θα υποστεί τις συνέπειες της απερισκεψίας του.

 Ο αγώνας επιβάλλεται και θα διεξαχθεί μέσα σε απόλυτη τάξη με την φλογερή στήριξη των φίλων του ΠΑΟΚ να δίνει δύναμη και αέρα στα φτερά των αετών του βορρά. Ο αντίπαλος που απεγνωσμένα ζητά ευκαιρία για να αποφύγει την… Τούμπα, όπως τότε που έφευγε πανικόβλητος σαν φοβισμένος λαγός με τη θλιβερή παράσταση και το υποκριτικό κολάρο ενός γραφικού κόουτς, θα αναγκαστεί να πιει «το φαρμάκι της Τούμπας» μέχρι την τελευταία του σταγόνα.

ΥΓ1: Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Μάκη Μαυρομιχάλη (Μανάβη) στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και περισσότερο γιατί με το δικό του απλό και λεβέντικο τρόπο, ενημέρωσε κάποιους απληροφόρητους νεοΠΑΟΚτσήδες, ποιοι κήρυξαν την ΠΑΟΚτσήδικη επανάσταση στα δύσκολα χρόνια και κράτησαν ψηλά στον ιστό της, τη σημαία του αγώνα κόντρα στο κατεστημένο που και σήμερα βρίσκεται απέναντι και απειλεί τον ισχυρό ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη.

ΥΓ2: Κατατέθηκε ο φάκελος (1000 σελίδες) των σχεδίων για τη νέα Τούμπα.

ΥΓ3: Δίκη για τα στημένα. Σόου του τζόκερ και αναβολή από την αγανακτισμένη πρόεδρο της έδρας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.