Μίλαν: Ο 13χρονος Φραντσέσκο Καμάρντα, το «πολυβόλο» των 483… γκολ!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος06 Οκτωβρίου 2021

Σε 87 αγώνες έχει πετύχει… 483 γκολ! Μέσο όρο… 5,5 γκολ ανά αγώνα! Είναι 13 ετών, αγωνίζεται στη Μίλαν και τρελαίνει κόσμο στην Ιταλία και την Ευρώπη. Κρατήστε το όνομα καλού-κακού, Φραντσέσκο Καμάρντα

Έχουν γραφτεί εκατοντάδες ονόματα wonderkids που «λάμπουν» και είτε αργοσβήνουν στη λήθη του χρόνου, είτε κάνουν μια… συμπαθητική καριέρα, είτε βεβαίως εξελίσσονται σε μεγάλους παίκτες.

Πόσες και πόσες φορές έχουμε διαβάσει για νέους Μαραντόνα, Ρονάλντο, Μέσι ή οτιδήποτε παρεμφερές… Το αν ο Φραντσέσκο Καμάρντα εξελιχθεί σε ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό όνομα, θα το μάθουμε στα επόμενα χρόνια.

Η ιστορία θα το γράψει, ο «καθρέφτης», το γήπεδο, θα το δείξει. Υπάρχουν δεκάδες αστάθμητοι παράγοντες βέβαια που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά μια ποδοσφαιρική καριέρα. Μιλάμε όμως για το σήμερα και όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο Φραντσέσκο Καμάρντα έχει πετύχει 483 γκολ σε 87 αγώνες με τη φανέλα της Μίλαν, μόλις στα 13 του χρόνια (γεννηθείς στις 10 Μαρτίου 2008)!

Παίζει ήδη στην Under 15 και πρωταγωνιστεί

Στην πρώτη του χρονιά στη Μίλαν το 2017-18 στα 10 του χρόνια τότε, ο Καμάρντα έπαιξε σε 40 παιχνίδια. Σ’ αυτά σημείωσε σχεδόν τα μισά γκολ του 247, δηλαδή 6,1 γκολ ανά παιχνίδι!

Στη δεύτερη χρονιά (2018-19), στα 11 του χρόνια, σε 31 αγώνες ο Καμάρντα σκόραρε 172 γκολ, δηλαδή 5,5 ανά αγώνα και στην περσινή, τρίτη (την περσινή 2019-20) στα 12 του πέτυχε 64 γκολ σε 16 αγώνες, δηλαδή 4 γκολ ανά αγώνα!

Ο Μουκόκο της Ντόρτμουντ και ο... Κρκιτς

Μια αντίστοιχα εντυπωσιακή ιστορία έγινε πέρσι γνωστή, με τον Γιουσούφα Μουκόκο που ανήκει στη Ντόρτμουντ και είχε σκοράρει 192 γκολ σε 123 αγώνες. Ο Μουκόκο έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη Bundesliga και το Champions League, μόλις μια μέρα μετά τα 16 του χρόνια και κατέχει το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ στη Bundesliga σε ηλικία 16 ετών και 28 ημερών.

Υπήρξαν ωστόσο και παραδείγματα ποδοσφαιριστών που σε νεαρή ηλικία άφησαν άφωνους, προπονητές και Scouts, αλλά δεν έκαναν την καριέρα που περίμεναν και έμειναν στην κατηγορία των «αιώνιων ταλέντων». Ίσως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον Μπόγιαν Κρκιτς που πέτυχε περίπου 800 γκολ (!) στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα να μην υπάρχει... 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.