Μίκαελ Ενινγκ και τη νέα σεζόν στον Άρη

Metrosport Team25 Μαΐου 2020

Μία από τις βασικές προτεραιότητες που είχε να διευθετήσει άμεσα ο Άρης, αφορούσε το μέλλον του Μίκαελ Ένινγκ και προς αυτήν την κατεύθυνση, στην πολύωρη συνάντηση που είχαν ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Άγγελο Χαριστέα, το νέο συμβόλαιο του Γερμανού προπονητή τέθηκε στην τελική του βάση.

Στον Ένινγκ κατατέθηκε επίσημη πρόταση συνεργασίας και για τη νέα αγωνιστική σεζόν, συγκεκριμένα για 1+1, με τον Καρυπίδη να δίνει την εξουσιοδότηση στον sport director της ομάδας για να τελειώσει το ζήτημα παραμονής του στις αρχές της νέας εβδομάδας με την υπογραφή των συμβολαίων. Αυτό θα είναι και το πρώτο ανοιχτό μέτωπα, από τα πολλά που έχουν οι «κιτρινόμαυροι», το οποίο θα κλείσει άμεσα, έτσι ώστε στη συνέχεια να αρχίσει ο κύκλος επαφών με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στα τέλη του Ιουνίου.

Η επίσημη πρόταση στον 54χρονο προπονητή περιλαμβάνει συγκεκριμένους οικονομικούς όρους, χαμηλότερους σύμφωνα με τις πληροφορίες σε σχέση με την πρώτη πρόταση που του είχε γίνει προ κρίσης του κορωνοϊού, συγκεκριμένα μπόνους επίτευξης στόχων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τέθηκε και θέμα ενίσχυσης του τεχνικού επιτελείου σε καίριες θέσεις. Η παραμονή του στον Άρη σύμφωνα και με τις ενδείξεις που προϋπήρχαν θεωρούνται ως δεδομένο, αλλά μέχρι προχθές όλα ήταν σε θεωρητικό επίπεδο. Πλέον, με την εξουσιοδότηση που έλαβε ο Χαριστέας από τον Καρυπίδη, το ζήτημα παίρνει τον δρόμο του και οι δύο πλευρές από τη θεωρία θα περάσουν στα.. πρακτικά. Ούτως ή άλλως και η βασική σκέψη του Ένινγκ, για το μέλλον του, ήταν στον Άρη, στη δημιουργία συνθηκών προόδου της ομάδας και το πώς θα οργανωθεί κατάλληλη η επόμενη μέρα της. Άλλωστε έχει ενεργό ρόλο στην κατάστρωση του πλάνου για τη νέα σεζόν και εξ αρχής λειτουργούσε σαν προπονητής της ομάδας και για την επόμενη σεζόν. Το μόνο που θεωρητικά τον κρατούσε στον… αέρα ήταν το ζήτημα του νέου συμβολαίου, το οποίο πλέον έχει ξεκαθαρίσει και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.