Μηδενική ανοχή στην βλακεία, να ληφθούν αστυνομικά μέτρα

Δημήτρης Κανελλάκης15 Μαρτίου 2020

Μεγαλύτερο τρόμο από τον ίδιο τον κορωνοϊό, προκαλεί τα τελευταία 24ωρα η ασύλληπτη ανευθυνότητα και η εγκληματική αδιαφορία την οποία επιδεικνύουν πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, αλλά συμπεριφέρονται λες και δεν συμβαίνει τίποτε, λες και διανύουμε μια περίοδο όπου το μοναδικό ζητούμενο είναι πώς θα απολαύσουμε τον υπέροχο ήλιο και την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

Χαμός από κόσμο στα σούπερ μάρκετ, χαμός από κόσμο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στις παραλίες και στα χιονοδρομικά κέντρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ουρές σε υπαίθριο coctail bar, αφού κλείσανε τα μπαρ και οι καφετέριες και δεν έχουμε πού να πάμε...

Είστε καλά; Δεν έχετε την παραμικρή συναίσθηση του κινδύνου όλοι εσείς που κυκλοφορείτε και λειτουργείτε κατ' αυτό τον τρόπο; Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπετε τι γίνεται δίπλα μας, στην Ιταλία, αλλά και στην Ισπανία, πλέον...

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι δεν θα συμβούν και στην χώρα μας τα ίδια, μπορεί και χειρότερα αφού εμείς δεν έχουμε τόσο καλά οργανωμένο σύστημα υγείας, τόσες πολλές κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεν είναι δυνατόν να νομίζετε όλοι εσείς που σφυρίζετε αδιάφορα πως εμείς οι Ελληνες είμαστε από άλλο ανέκδοτο, ότι η Παναγία μάς προστατεύει από κάθε κακό, από κάθε κίνδυνο, κάθε ασθένεια.

Δεν είναι δυνατόν να γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τα στοιχεία που δίδονται κάθε μέρα στην δημοσιότητα, στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι κινδυνεύουμε όλοι εξίσου από τον κορωνοϊό και όχι μόνο όσοι είναι άνω των 70 ετών.

Κι αν δεν τα καταλαβαίνετε κάποιοι, θα πρέπει να φροντίσει η Πολιτεία για να σας το επιβάλλει. Η ανοχή στις υγειονομικές... βόμβες, εξαιτίας της επιπολαιότητας και του ωχαδερφισμού ορισμένων, πρέπει να είναι μηδενική. Η Πολιτεία δεν θα πρέπει να διστάσει, αν δεν γίνεται αλλιώς και επειδή πάνω απ' όλα είναι η προστασία του συνόλου των Πολιτών, να χρησιμοποιήσει και αστυνομικά μέτρα.

Αν οι οδηγίες, οι προτροπές, τα μηνύματα δεν γίνονται σεβαστά από κάποιους, να υπάρχουν συνέπειες.

Ζούμε μία κατάσταση με την οποία κανείς δεν μπορεί να παίζει, κανείς δεν μπορεί να την παίρνει στην πλάκα. Για τον απλούστατο λόγο ότι παίρνοντάς την στην πλάκα, δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό του, αλλά μπορεί να προκαλέσει κακό σε δεκάδες, εκατοντάδες συμπολίτες του...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.