Μιχάλης Γεράνης: «Στον Ηρακλή χρειαζόμαστε λίγα από πολλούς»

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε στο Metropolis 95.5 τόσο για τη νέα προσπάθεια στον Ηρακλή, όσο και την περιβαλλοντολογική συνείδηση που πρέπει να έχουμε.


«Τα πράγματα είναι αισιόδοξα στον Ηρακλή. Θα στηρίζεται, πλέον, σε υγιείς καταστάσεις. Υπάρχει ενθουσιασμός και δυναμική στον ΓΣ και στόχος είναι να φτάσει πάλι εκεί που του αξίζει. Όπου μπορούμε βοηθάμε τον Ηρακλή. Χρειαζόμαστε από πολλούς λίγα» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στην δράση του ΦΟΔΣΑ:


«Ζητάμε και εδώ να κάνουν λίγα καλά οι πολλοί. Έχουμε δημιουτηήσει μια πλατιά κοινωνική συμμετοχή για να αλλάξουμε την κουλτούρα στην διαχείριση των απορριμμάτων. Όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις δομές και τα έργα, δίνουμε βαρύτητα στο να ενημεωσουμε τους πολίτες πως θα συμπεριφερθούν στα απόβλητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στον φορέα.


Στατιστικά δεν είμαστε καλά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά ήρθε η ώρα να κάνουμε μεγάλα βήματα. Θα γεμίσει όλη η Κεντρική Μακεδονία με καφέ κάδους. Το υπόλοιπο της κουζίνας μας πρέπει να το διαχειριστούμε διαφορετικά. Γίνονται μεγάλα έργα. Πρώτα πρέπει, όμως, να κάνουμε τα σωστά πράγματα. Παίζει μεγάλο ρόλο ο καθένας από εμάς να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στο περιβάλλον».


Κατέληξε λέγοντας: «Ως ανταπόδοση δίνουμε σε κάθε Δήμο μέσω πλατφότμας παγκάκια από ανακυκλώσιμα υλικά και μια σειρά από άλλα πράγματα. Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό που ακούγεται τώρα κάπως, την κλιματική αλλαγή, αλλά είναι μπροστά μας. Πρέπει να κάνουμε την σωστή και ποιοτική ανακύκλωση ο καθένας μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.