Μιχάι: Από τον σοβαρό τραυματισμό στην πιο γεμάτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Απριλίου 2022

Ο Μιχάι δεν είναι από τους παίκτες που θεωρούνται, πλέον, ταλέντα. Είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και έτσι αντιμετωπίζεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πριν ρίξει άγκυρα στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2019 είχε καταγράψει, ήδη, 49 παρουσίες στην μεγάλη κατηγορία με τον Παναιτωλικό. Είχε αποκτήσει εμπειρία, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω μεγάλου ανταγωνισμού να καπαρώσει μία θέση στην ενδεκάδα. Αλλα όποτε κλήθηκε να βοηθήσει στο rotation πάντα ήταν αξιόπιστος, όπως και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς με την Γάνδη που αντικατέστηκε τον Κρέσπο στο ημίχρονο.

* Το καλοκαίρι του 2020 είχε σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού

Η πιο αποδοτική του σεζόν στον ΠΑΟΚ

Στα 24 του είναι, πλέον, ένας από τους ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο κόουτς του ΠΑΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι η σεζόν που διανύουμε είναι η πιο γεμάτη του από τότε που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα. Την περίοδο 2019-20 μέτρησε έξι εμφανίσεις, όσες και την επόμενη, ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, έχει φτάσει τις 16 και λογικά θα ξεπεράσει τις 19 που είχε με τον Παναιτωλικό την σεζόν 2018-19. Η κορυφαία του χρονιά σε συμμετοχές ήταν το 2017-18 με 29.


Ο σοβαρός τραυματισμός που τον πήγε πίσω

Ο δρόμος της καθιέρωσης στον ΠΑΟΚ δεν ήταν στρωμένος με... ροδοπέταλα. Ο Μιχάι πέρασε αρκετές δυσκολίες. Στις 31 Οκτωβρίου 2020 έγινε γνωστό, μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε στο γόνατο, ότι υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και επέστρεψε για να συνεχίσει τον προσωπικό του αγώνα στο δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον του Δικεφάλου.

Ξαναέπαιξε για τέσσερα λεπτά στις 9 Μαΐου 2021 στο εντός έδρας 2-0 επί του Άρη, για να έρθει η φετινή σεζόν που έχει καταγράψει 13 βασικές συμμετοχές, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ λαμβάνει μέρος σε τρεις διοργανώσεις και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες. Ειδικά, μετά τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη ο διεθνής Αλβανός στόπερ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος για τον προπονητή του Δικεφάλου.


Οι μεταγραφικές «σειρήνες»

Ο Μιχάι στο παρελθόν είχε φτάσει μία ανάσα από την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ. Κατ' αρχήν, το καλοκαίρι του 2020 είχαν ηχήσει «σειρήνες» από την Μπουντεσλίγκα τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Λημνιό, αλλά, τελικά, παρέμεινε στην Τούμπα. Τον Αύγουστο του 2021 ακούστηκε για λογαριασμό της Σερίφ Τιρασπόλ, ενώ στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου η εφημερίδα «AS» αποκάλυψε ότι ο ΠΑΟΚ απάντησε αρνητικά σε πρόταση της Λεγκανές για τον 24χρονο σέντερ μπακ.


Ήταν... γραφτό να συνδεθεί με τον ΠΑΟΚ

Είναι από τα παιχνίδια της ζωής που και να μην θέλει κανείς να δώσει σημασία δεν μπορεί. Ο Ενέα Μιχάι έκανε ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό, σε αγώνα κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 11 Ιανουαρίου του 2017. Μπορεί στα παιδικά και στα εφηβικά του χρόνια να είχε καθιερωθεί ως αμυντικός χαφ, αλλά στα 16 του γύρισε πιο πίσω στο γήπεδο και εξελίχθηκε σε έναν στόπερ που έχει όλα τα φόντα να γίνει πρωταγωνιστής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.