Μία τριάδα «τελειωμένων» στη ραχοκοκαλιά του ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης03 Μαΐου 2021

Η σεζόν έχει μπει στην τελική ευθεία και βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει δύο στόχους του μέσα στον Μάιο θέλοντας το Κύπελλο πρωτίστως και δευτερευόντως τη 2η θέση του Πρωταθλήματος. Με τα παιχνίδια να εναλλάσσονται ανά τρεις μέρες και να είναι το ένα πιο σημαντικό από το άλλο, εκτός όλων των άλλων δοκιμάζονται οι αντοχές και το «βάθος» των ομάδων. Ο Δικέφαλος δείχνει να έχει και από τα δύο.

Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να βάλει και τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, στο τέλος μιας σεζόν που άρχισε στις 25 Αυγούστου με το ματς απέναντι στην Μπεσίκτας. Με τα ματς της Τετάρτης (5/5, 21:30) με την ΑΕΚ και της Κυριακής (9/5, 15:00) με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 50 επίσημα παιχνίδια στη σεζόν και για μία τόσο γεμάτη σεζόν, οι πολλές επιλογές είναι συνθήκη αδιαπραγμάτευτη. Το ευτύχημα για τον Πάμπλο Γκαρσία είναι ότι στην τελική ευθεία της σεζόν έχει αποδείξει ότι δεν έχει ξεγράψει κανέναν. Ακόμη και κάποιους που στα εκτός ομάδας μάτια, έδειξαν... τελειωμένοι σε κάποια καμπή της σεζόν.


Πασχαλάκης: «Κλείδωσε» τη φανέλα του βασικού

Η σεζόν, ως προς τη θέση του τερματοφύλακα, κύλησε κάπως έτσι: Μία ο Πασχαλάκης, μία ο Ζίβκοβιτς. Στο τέλος της σεζόν δεν υπάρχει πια αυτό το δίλημμα για τον Γκαρσία. Τη φανέλα του βασικού την πήρε σπίτι του ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Μετά το επεισόδιο στην εξέδρα της Τούμπας στη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη στις 7 Μαρτίου, ο Πασχαλάκης έμεινε εκτός αποστολής στο ματς που ακολούθησε με τον Παναθηναϊκό και παρότι έδειχνε να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, όχι μόνο επέστρεψε αλλά επέστρεψε δριμύτερος.

Ο διεθνής τερματοφύλακας έπαιξε στους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στα έξι ματς των πλέι οφ. Οχτώ ματς με μεγάλο δείκτη δυσκολίας, από τα οποία κράτησε μηδενικό παθητικό στα τέσσερα και δέχτηκε συνολικά έξι γκολ, τρία από τα οποία ήταν στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Ο Πασχαλάκης, που έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου μπροστά του, κερδίζει παιχνίδι με το παιχνίδι ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθηση του και δείχνει πια να εμπνέει εμπιστοσύνη και στους συμπαίκτες του.


Βαρέλα: Ο «βράχος» είναι και πάλι εδώ

Η σεζόν πέρασε από διάφορα κύματα και για τον Φερνάντο Βαρέλα. Κεντρικός στην τριάδα των στόπερ του Αμπέλ Φερέιρα στην αρχή της σεζόν, με ένα μόνο ματς από τις 8 Νοεμβρίου ως τις 13 Ιανουαρίου αλλά επέστρεψε στην 11άδα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο «βράχος» του ΠΑΟΚ όμως είναι και πάλι εδώ.

Ο Βαρέλα επέστρεψε στην 11άδα στο διπλό επί του Άρη, ήταν και πάλι βασικός κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και είχε σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα αλλά και την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ότι ο καλός Βαρέλα, που έχει μπροστά του έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, είναι πάντα σημαντικός για τον Δικέφαλο.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Έξι σερί 90λεπτα και συνεχίζει

Στον ΠΑΟΚ των 48 επίσημων αγώνων, η ανάγκη για «πνευμόνια» που θα του δίνουν οξυγόνο ως το τέλος είναι αυτονόητη. Γι' αυτό και η επαναδραστηριοποίηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο αποδεικνύεται πολύτιμη. Ο Βραζιλιάνος ήταν σε ρηχά νερά για καιρό, μέχρι που έθεσε επί της ουσίας εαυτόν εκτός ομάδας. Μέχρι που κατάλαβε ότι ο μεγαλύτερος χαμένος αυτής της κατάστασης ήταν ο ίδιος. Ζήτησε να παίξει, ο Γκαρσία λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, του έδωσε μία νέα ευκαιρία και δεν πήγε χαμένη.

Ο 24χρονος μέσος που έχει ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου μπροστά του, επέστρεψε και παίζει... ακατάπαυστα με 90λεπτα από τις 21 Μαρτίου. Από την πρεμιέρα των πλέι οφ μέχρι και τον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ έκανε οχτώ «γεμάτα» παιχνίδια με συνολικά θετική παρουσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.