Μια τεράστια αγκαλιά για τον μεγάλο αρχηγό!

Δημήτρης Μπούζας24 Ιουλίου 2020

Απέραντη αγάπη και σεβασμός για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια από τον λαό του ΠΑΟΚ. Για τον αδαμάντινο χαρακτήρα και σπουδαίο αθλητή που ήρθε και ανέστησε τα υψηλόφρονα αισθήματα της ασπρόμαυρης οικογένειας. Εντάξει ρε παιδιά βάλτε και λίγο φρένο στις περιέργειες και στις αμφισβητήσεις σας. Για το καλό σας βέβαια. Κι αυτό γιατί αν κρίνουμε από το ρίσκο που αναλαμβάνετε κάποιοι καλόπιστα και κάποιοι εξωθούμενοι από τα αντιΠΑΟΚτσήδικα συμπλέγματα σας, κινδυνεύετε να αποκοπείτε τελείως από την πραγματικότητα και να εκτεθείτε ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη. 

Αναφέρομαι στους πονηρούς και κακοπροαίρετους που ανακάλυψαν και ανέδειξαν σαν τεράστιο πρόβλημα το αν θα παραμείνει ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ. Προφανώς ο στόχος αλλά και ο κίνδυνος που προαναφέραμε ενός διχασμού στην ασπρόμαυρη οικογένεια έδινε και μια ευκαιρία σε κάποιους εκ φύσεως μηδενιστές και στραβοστόμηδες να καταθέσουν άνετα τις τάχα μου δήθεν ρεαλιστικές τοποθετήσεις τους, οι οποίες στην ούγια τους – θα έλεγα και στο σύνολο τους – γράφουν «μισούμε τα πάντα και ιδιαίτερα ότι εκτυφλωτικό προέρχεται από τον ΠΑΟΚ». 

Λάθος αγαπητοί μου να ασχολείστε με τη σχέση Βιεϊρίνια και ΠΑΟΚ και αυτό το λάθος οφείλεται έστω και καθυστερημένα να το αναγνωρίσετε, γιατί αυτή η σχέση είναι κάτι παραπάνω από μια επαγγελματική συνεργασία. Ο αθλητής γύρω από τον οποίο επιχειρείτε να πλέξετε ένα περίεργο και πολύχρωμο πουλοβεράκι αμφισβητήσεων δεν απλώς ένας συνεπής επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, είναι η ψυχή, η φλόγα και ο σημαιοφόρος μιας επανάστασης που έφερε στην Τούμπα συγκλονιστικές και ιστορικές διακρίσεις. 

Η τριετία του ανέστησε αισθήματα που βρισκόντουσαν σε λήθαργο. Ο λαός του ΠΑΟΚ καμάρωνε τον αθλητή - διαμάντι σε μια πορεία μεγαλείου της ομάδας του. Ήταν και θα παραμείνει περήφανος για το μεγάλο όπως αποδείχθηκε αρχηγό του. Αυτό ισχύει ότι και να συμβεί από εδώ και πέρα. Η επιστροφή Βιεϊρίνια ήταν ίσως η πλέον πετυχημένη κίνηση του Ιβάν. Ο τελευταίος αγνόησε την αρνητική εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή κι έφερε έναν παίκτη που άλλαξε τα πάντα και σήκωσε πολύ ψηλά τον δικέφαλο. Προφανώς θα λησμόνησαν κάποιοι, ότι αυτός ο χαρισματικός αθλητής δεν δίστασε να ρισκάρει την καριέρα του, επιταχύνοντας ριψοκίνδυνα την αποθεραπεία του από ένα μεγάλο τραυματισμό που είχε. Έβλεπε όμως ότι τον είχε ανάγκη η ομάδα, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια της. 

Ο Ιβάν σε κάθε ευκαιρία έστελνε το μήνυμα του για το τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ ο Αντελίνο. Πολλές φορές κι επανειλημμένα δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει την παραμονή του Βιεϊρίνια ακόμη και όταν θα έκλεινε ο κύκλος της αγωνιστικής του δραστηριότητας. Είχε μια θέση στην πρώτη γραμμή, έτοιμη γα τον Πορτογάλο. Είναι αλήθεια πως ο Αντελίνο διατήρησε κάποιους ελάχιστους επικριτές που προφανώς δεν του συγχωρούσαν ότι τους διέψευσε σχετικά με το αν θα ήταν χρήσιμη η επιστροφή του. Και κάποιους άλλους – πάλι ελάχιστους – οι οποίοι αναζητούσαν αφορμή για τον μειώσουν. Οι τελευταίοι βέβαια, βρήκαν αφορμή να το κάνουν στο τελευταίο παιχνίδι με τον εκνευρισμό του και την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε. 

Ένα απλό σκούντηγμα διογκώθηκε και χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις επιτιμητικές. Προσέξτε σκούντηξε, όχι χτύπησε κι αυτό το απλό παράπτωμα χαρακτηρίστηκε ντροπή (!!!). Ντροπή για έναν αθλητή που μεγαλόψυχα αντιμετώπισε σωρεία επικίνδυνων και αντιαθλητικών μαρκαρισμάτων σε βάρος του από αντιπάλους, τους οποίους όχι απλά συγχωρούσε, αλλά τους έδινε το χέρι για να τους σηκώσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ήταν εκνευρισμένος; Ναι! Έβλεπε το μεγάλο χάλι και ένιωθε ντροπή. Οι επικριτές του δεν σκέφτηκαν ότι ίσως μπορούσε αυτός ο εκνευρισμός να έχει κάποιες σοβαρές αιτίες. Τους ήταν δύσκολο να δουν τον τρόπο με τον οποίο τον διαχειρίστηκε ο απερίγραπτος Πορτογάλος. 

Όχι γιατί δεν τον χρησιμοποιούσε στο βασικό σχήμα, αλλά με το να τον θυμάται στα τελευταία λεπτά κάθε αναμέτρησης, που έδειχνε πως η ομάδα δεν θα απέφευγε το ναυάγιο ή και να μην τον χρησιμοποιεί διόλου. Για όσους ζουν από κοντά τον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Φερέιρα του το κρατάει μανιάτικο, μια υπόδειξη του σε ένα κρίσιμο παιχνίδι ότι η ομάδα αγωνιζόταν με λάθος τακτική. Δεν ξέρουμε αν παραμείνει ο Φερέιρα ποια θα είναι η εισήγηση του για τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος σε μεγάλο χρονικό διάστημα συμπεριφερόταν απαξιωτικά στον αρχηγό. Συμπεριφορές απαράδεκτες στις οποίες όμως ποτέ δεν αντέδρασε ο Αντελίνο. 

Κλείνοντας και απευθυνόμενοι στον χαρισματικό αρχηγό των νταμπλούχων και στον παίκτη που άλλαξε τη μοίρα του ΠΑΟΚ, τον διαβεβαιώνουμε ότι ο λαός του ΠΑΟΚ ποτέ δεν υπήρξε αγνώμων και ασεβής και ότι η τεράστια αγκαλιά του τον περιβάλλει με απεριόριστη αγάπη, προστατεύοντας τον από κάποιους ελάχιστους πονηρούς, περίεργους, απερίσκεπτους και πάνω από όλα αντιΠΑΟΚτσήδες. Αυτή η αγάπη και ο θαυμασμός δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτε. Ότι και αν συμβεί από εδώ και πέρα, ο Αντελίνο για τους ΠΑΟΚτσήδες πάντα θα είναι ο μεγάλος αρχηγός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.