Mία σου και μία μου: Οι «εξωγήινοι» και οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους

Δημήτρης Μπασμπαρέλας25 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορικό ματς. Το απόγευμα του Σαββάτου (22/2) ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στην τεράστια καριέρα του. Κόντρα στη Σπαλ κατέγραψε μυθικό στατιστικό, καθώς έφτασε τις 1.000 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια.

Με τους συλλόγους (με τις φανέλες των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους),ο Ρονάλντο έχει πραγματοποιήσει 836 συμμετοχές και με την Εθνική Πορτογαλίας άλλες 164 εμφανίσεις. Μάλιστα, γιόρτασε το ρεκόρ με γκολ και διπλό (2-1), με τη Γιουβέντους να συνεχίζει πρώτη στη βαθμολογία, ανεξάρτητα αν στο κατόπι της βρίσκεται η Λάτσιο.

*** Ο Πορτογάλος συνεχίζει να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και λατρεύεται σαν… Θεός από τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας, αλλά και από εκατομμύρια φίλους της στρογγυλής θεάς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στα 1.000 παιχνίδια έχει βρει δίχτυα 824 φορές.

*** Συμπεριλαμβανομένου του αγώνα με τη Σπαλ ο Ρονάλντο, ο οποίος έχει κερδίσει πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα, μετρά 73 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιούβε.

Οι περισσότερες συμμετοχές του ήταν βέβαια με τη φανέλα της Ρεάλ, με το Ρονάλντο να φτάνει τις 438 εμφανίσεις. Δεύτερη στη λίστα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία ο Πορτογάλος αγωνίστηκε 292 φορές. Επαιξε και σε 31+2 συναντήσεις με τη Σπόρτινγκ.

Τα συνεχόμενα γκολ στη Serie A

Λατρεύει το ποδόσφαιρο και νιώθει πολύ νεότερος απ’ ότι πραγματικά είναι. Οι επιδόσεις του στο γήπεδο τον δικαιώνουν απόλυτα. Πέρα από τις 1.000 συμμετοχές στην καριέρα του, σημείωσε και ένα ακόμη σημαντικό ρεκόρ. Ποιο; Ο Ρονάλντο σκόραρε για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι στη Serie A. Αλλοι δύο μόνο το έχουν καταφέρει στην Ιταλία. Αρχικά, ήταν ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα το 1994-95 και το έκανε πέρσι και ο Κουαλιαρέλα (2018-19). Ο συναγωνισμός, ο οποίος υπάρχει μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο, είναι αλήθεια, ότι τους έχει βοηθήσει αμφότερους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μυθικά πράγματα απ’ αυτούς τα τελευταία χρόνια.

*** Φέτος, μετρά 21 γκολ σε ισάριθμα ματς στο Πρωτάθλημα ο Ρονάλντο. Ρεκόρ καριέρας σε μία χρονιά, έκανε το 2011-12, με 46 τέρματα σε 36 ματς, όταν έπαιζε στη La Liga με τη Ρεάλ. Εχει 33 τίτλους στη συλλογή του. Πέρα από Κύπελλα και Πρωταθλήματα, μετρά και Euro με την Πορτογαλία. Ούτε αυτός έχει βεβαίως κατακτήσει το Μουντιάλ.

Λιονέλ Μέσι

Από την άλλη; Ο Λιονέλ Μέσι. Εγραψε κι αυτός ιστορία. Τί κι αν δεν είχε σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια; Το “καρέ” τερμάτων στο 5-0 της Μπαρτσελόνα επί της Εϊμπάρ το Σάββατο (22/2), συνέβαλαν στο να σπάσει το άπιαστο φράγμα στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ποιο είναι αυτό; Να έχει μεγαλύτερη πλέον συμμετοχή από 1.000 γκολ στην καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντινός άσος έφτασε πλέον τα 696 γκολ, αλλά και τις 306 ασίστ με την Μπαρτσελόνα, αλλά και την Εθνική Αργεντινής.

*** Φέτος, σε 20 παιχνίδια στη La Liga μετρά 18 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα, μπροστά από τον Μπενζεμά, ο οποίος έχει μείνει στα 13 τέρματα. Ο Αργεντινός είναι και πρώτος στις ασίστ, διότι μετρά 12 τον αριθμό. Οι αριθμοί τους ζαλίζουν στην κυριολεξία.

*** Συνολικά, στην καριέρα του με τους “μπλαουγκράνα” έχει 41 τίτλους. Του λείπουν, όμως, τόσο το Copa America, όσο πολύ περισσότερο το Μουντιάλ με την εθνική. Ηταν τρεις φορές φιναλίστ στο πρώτο και μία φορά στο δεύτερο.

*** Ρεκόρ καριέρας στο Πρωτάθλημα έκανε το 2011-12, όταν σε 37 αναμετρήσεις είχε πετύχει 50 γκολ. Την ίδια σεζόν, που είχε και ο Ρονάλντο!

*** Ο Αργεντινός έφτασε τα 48 χατ-τρικ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και προσπέρασε τον Κριστιάνο, που μετρά 47 στην καριέρα του σε Σπόρτινγκ, Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Γιουβέντους. Πάντως, ο Κριστιάνο διατηρεί ακόμα το προβάδισμα στα συνολικά χατ-τρικ καριέρας. Αν συμπεριληφθούν δηλαδή και τα παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες, ο Ρονάλντο υπερτερεί του Μέσι κατά δύο. Εχει 56, έναντι 54 του “Λίο”.

*** Ο Μέσι προσπερνά τον Πορτογάλο στις Χρυσές Μπάλες. Μετρά έξι στο παλμαρέ του με την τελευταία να είναι και η πιο πρόσφατη, όταν ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

*** Ενδεικτικό, πάντως, το πώς βλέπουν οι συμπαίκτες του, τον Μέσι, είναι η ατάκα του νεοφερμένου Δανού, Μπρέιθγουεϊτ, μετά από την αγκαλιά του αρχηγού. “Είναι τρομερός και προσπάθησε να με κάνει να αισθανθώ άνετα από τη στιγμή που μπήκα στο ματς. Με έψαχνε με πάσες, με συνεχάρη μετά την ασίστ και με αγκάλιασε. Δεν νομίζω ότι θα πλύνω τα ρούχα μου μετά την αγκαλιά του", ήταν επί λέξει τα λόγια του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.