Μία, κατά το δοκούν, ερμηνεία προσωρινής διαταγής, αιχμαλώτισε το ελληνικό μπάσκετ

Δημήτρης Κανελλάκης28 Μαρτίου 2021

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις εκλογές στην ομοσπονδία του μπάσκετ. Είναι κάτι που θα μπορούσε να το κάνει μόνο κάποιος που θέλει να εκδικηθεί το μπάσκετ.

Μόνο κάποιος ο οποίος θέλει να κάνει μεγάλο κακό στο μπάσκετ, να αφήσει για μήνες ακυβέρνητη την ομοσπονδία, θα μπορούσε να ερμηνεύσει παντελώς αυθαίρετα την προσωρινή δικαστική διαταγή για εγγραφή στο Μητρώο των σωματείων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και να την χρησιμοποιήσει προκειμένου να αναβάλλει τις εκλογές, γνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση θα προκαλέσει την έκπτωση της διοίκησης από την 1η Απριλίου και την εμπλοκή της σε μια διαδικασία που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει.

Η προσωρινή διαταγή που πήραν τα σωματεία τα οποία προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και ζητούσαν την εγγραφή τους στο Μητρώο, δεν έλεγε ότι πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές. Έλεγε ξεκάθαρα ότι πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι για την εγγραφή τους στο Μητρώο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κάτι το οποίο έδινε, ασφαλώς, την άνεση στη διοίκηση της ομοσπονδίας του μπάσκετ να τα εγγράψει στον εκλογικό κατάλογο, να τον στείλει στη ΓΓΑ προς έγκριση, μαζί βεβαίως με την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, και να αφήσει την ΓΓΑ να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και να λάβει την τελική απόφαση.

Αντ' αυτού, η διοίκηση, έχοντας πλήρη γνώση και συναίσθηση της αναστάτωσης που θα προκαλέσει και της μετάθεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημερομηνίας των εκλογών, έκανε αυτό που έκανε.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι γιατί δεν αντέδρασε κανένα από τα μέλη της διοίκησης. Πριν ληφθεί η απόφαση, όχι μετά. Διότι οι όποιες αντιδράσεις μετά την απόφαση της διοίκησης για εκλογές στις 23 Μαϊου δεν έχουν καμία αξία, αφού δεν μπορούν τίποτε να αλλάξουν, δεν μπορούν ούτε κατ' ελάχιστο να καλύψουν τη ζημιά που έγινε.

Γιατί στη διάρκεια της περίφημης αυτής συνεδρίασης του δ.σ της ΕΟΚ δεν υπήρξε ούτε ένα μέλος που να ρωτήσει για το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής; Γιατί ούτε ένα μέλος του δ.σ της ΕΟΚ δεν ρώτησε αν η προσωρινή διαταγή τους επιβάλλει να μεταθέσουν τις εκλογές; Γιατί ούτε ένα μέλος του δ.σ δεν απαίτησε να υπάρξει υπεύθυνη νομική ενημέρωση επί του θέματος πριν ληφθεί μια τόσο σοβαρή απόφαση για ορισμό ημερομηνίας εκλογών πέραν της καταληκτικής που προβλέπει ο νόμος, άρα βέβαιης έκπτωσης του δ.σ και βέβαιης εμπλοκής σε περιπέτεια;

Δεν αποτελεί δικαιολογία η όποια καθεστωτική συμπεριφορά εντός του συμβουλίου, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με πολλά, μάλιστα, από τα μέλη της νυν διοίκησης στην ομοσπονδία του μπάσκετ να έχουν επιλέξει να είναι υποψήφιοι με τον Βαγγέλη Λιόλιο, ή τον Παναγιώτη Φασούλα.

Αυτοί δεν σκέφτηκαν τι θα συμβεί; Δεν όφειλαν να αντιδράσουν; Πριν βγει η ανακοίνωση, όχι μετά. Διότι το... μετά, όπως εξήγησα παραπάνω, δεν διορθώνει τη ζημιά που έγινε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.