Μια (εξαιρετική) μπασκετική ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο έφερε μνήμες από άλλες εποχές!

Στέλιος Παρθενάκης23 Ιανουαρίου 2023

Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με το Αλεξάνδρειο να είναι ο ναός της χρυσής εποχής.

Τότε που τα ματς ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ έκριναν τίτλους. Ήταν οι χρονιές που οι δυο ομάδες ήταν από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Μπορεί να μην έχουν πλέον τη δύναμη εκείνης της εποχής και να παλεύουν για την οικονομική τους εξυγίανση και μια καλή πορεία με όσες δυνάμεις έχουν, αλλά χθες έκαναν μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια και οι 2 ομάδες με τη νίκη να καταλήγει στον πιο αποφασισμένο και ξεκούραστο Αρη. Στον πρώτο γύρο άλλωστε είχε κερδίσει καθαρά ο ΠΑΟΚ, αλλά δε θα μείνουμε στο αγωνιστικό πλαίσιο.

Χθες, το Αλεξάνδρειο ηταν χάρμα ιδέσθαι. Χαρτάκια, συνθήματα, ρυθμός και αποθέωση του ωραίου και του μπασκετικού feeling. Σε αυτό το κλίμα, το γιορτινό, υποκλίθηκε όλη η μπασκετική Ελλάδα και φυσικά αποτελεί λόγους αισιοδοξίας. Ο Αρης δεν κάνει ούτε πορεία πρωταθλητισμού ούτε έχει κανέναν ιδιοκτήτη.
Όμως, ο κόσμος κατέκλυσε από άκρη σε άκρη το Παλέ και το απήλαυσε. Για αυτά τα γεμάτα γήπεδα ζει ο μπασκετικός κόσμος, αυτό θα πρέπει να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού η ΚΑΕ Αρης.

Μετά το τέλος του αγώνα παίκτες και κόσμος έγιναν ένα, πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη αυτή νίκη. «Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί χωρίς αυτόν μπορεί να μην το είχαμε καταφέρει», αποδίδοντας στον «έκτο παίκτη» τα εύσημα!

*Αυτό ισχύει και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ηρακλή, που έχουν τον δικό τους κόσμο. Οι φίλαθλοι ξέρουν και εκτιμούν τη φιλότιμη προσπάθεια, δεν χρειάζεται να τους τάξεις λαγούς με πετραχήλια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.