Μια Ελλάδα do or die!

Στέλιος Παρθενάκης04 Ιουλίου 2021

Η τηλεόραση λένε οι ειδικοί πως δεν βοηθάει την όραση, αντίθετα την επιβαρύνει. Η μπασκετική ανάγκη μας έφερε μπροστά στους δέκτες της ΕΡΤ3 και εν συνεχεία στην COSMOTE για τους Μπακς από τις 11 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, αλλά πλέον τα μάτια μας διαμαρτύρονται από την πολλή επαφή, όμως το μπάσκετ που είδαμε μας ικανοποίησε με το παραπάνω.

Πρώτα η αναμέτρηση Καναδά-Τσεχία με τους Τσέχους να προκρίνονται με το ιστορικό 103-101 και στη συνέχεια μια Εθνική Ομάδα που μπήκε σαν υπνωτισμένη, χάνοντας 22-8 στην πρώτη περίοδο και στο τέλος κέρδισε με 18 πόντους! Μια εθνική Ρικ Πιτίνο…Πίεση, ταχύτητα, σιγουριά και με νοοτροπία νικητή. Δε δίστασε να χτυπήσει την πολύ γεμάτη Τουρκία εκεί που την πονάει στην έλλειψη ενός κουμανταδόρου. 

Η Ελλάδα βρήκε απέναντί της μία ομάδα με μέγεθος και ταλέντο, αλλά μία τρύπα στην θέση του πόιντ γκαρντ και ένα τεράστιο θέμα στον τομέα του διαβάσματος του παιχνιδιού. Και χτύπησε την Τουρκία αλύπητα, μέχρι όχι απλώς να την λυγίσει, αλλά να την σπάσει. Για αυτό προκρίθηκε στον τελικό και θα πάει με το «μαχαίρι στο στόμα» κόντρα στη Τσεχία.

Η Εθνική μας άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε την ψυχολογία των Τούρκων. Ο Ρικ Πιτίνο φρόντισε να οδηγήσει μαεστρικά την ομάδα του και καίριες αντιδράσεις μέσα στο παρκέ να αποσυντονίσει τους Τούρκους.

Ηγέτες Καλάθης (18 πόντοι, 6 ασίστ) και Σλούκας (15 πόντοι, 9 ασίστ), κυρίαρχοι Παπαγιάννης (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Ντίνος Μήτογλου (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ), φανταστικός ο Λαρεντζάκης (14 πόντοι) ο οποίος κράτησε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, σε μία βραδιά που η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα κόντρα σε μία Τουρκία που παραδόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο τελευταίος πρέπει να ξεκινάει βασικός στη θέση του Γιαννόπουλου, η παρουσία του είναι θέμα έμπνευσης για όλη την ομάδα.

45 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 8 λάθη, 4 κλεψίματα, 4 κοψίματα, αυτά ήταν τα κλειδιά της επικράτησης. Και φυσικά η διαιτησία δε χαρίστηκε σε κρίσιμα σημεία, είχαμε την τύχη με το μέρος μας και η Τουρκία απέδειξε ότι παρά το γεγονός ότι έχει μια πολύ καλή –ατομικά- ομάδα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο δεύτερο ημίχρονο, προδομένη από την παθιασμένη εμφάνιση της Εθνικής μας Ομάδας!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.