Μία είναι η «μητέρα των μαχών». Με τον Ολυμπιακό. Καμία άλλη...

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Θεωρώντας δεδομένο ότι, με τις δύο ομάδες κομπλέ, αλλά και με όποιες απουσίες, ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος από την ΑΕΚ, έχω την αίσθηση ότι η αναβολή του χθεσινού επαναληπτικού του Κυπέλλου συμφέρει και βολεύει τον ΠΑΟΚ. Εννοώ ότι μπορεί να μη χρειαζόταν ένα απροσδόκητο δώρο ξεκούρασης και αποφόρτισης για να πάρει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ, αφού, έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ περιμένει να υποδεχτεί τον Βόλο. 

Οσο και να λένε προπονητές και παίκτες ότι η προσοχή τους στρέφεται πάντα μόνο στο ακριβώς επόμενο ματς, η αλήθεια είναι ότι στρέφεται ταυτόχρονα και στο μεθεπόμενο, σε περίπτωση που είναι ένα καθοριστικό για την πορεία και τους στόχους τους ντέρμπι. Και, ειδικά, για τους προπονητές έχει τεράστια σημασία ποιος είναι ο μεθεπόμενος αγώνας ως προς τη διαχείριση των παικτών τους στον επόμενο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μεσολαβεί ουσιαστικά, από Τετάρτη σε Κυριακή, μόνο μία μέρα προετοιμασίας, η Παρασκευή.

Για τον Γιαννίκη και τους παίκτες του θα ήταν πολύ πιο εύκολη η αγωνιστική και η ψυχολογική προετοιμασία για τη ρεβάνς του Κυπέλλου απ' όσο για τον Λουτσέσκου και τους δικούς του παίκτες. Και ενώ ο Λουτσέσκου θα είχε να σκεφτεί ποιοι τρόποι υπάρχουν για να πάρει η ομάδα του την πρόκριση και να είναι και ολόφρεσκη στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Γιαννίκης θα είχε να σκεφτεί μόνο πώς θα αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, γιατί το παιχνίδι που ακολουθεί είναι πολύ πιο εύκολο από αυτό που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ. Πολύ πιο εύκολο και καθόλου καθοριστικό, γιατί αν μια ομάδα έχει τα φόντα να προλάβει τον Ολυμπιακό για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα δεν είναι η ΑΕΚ αλλά ο ΠΑΟΚ.

Το ζητούμενο πλέον για τον ΠΑΟΚ, που δεν επιβαρύνθηκε μεσοβδόμαδα με τη ρεβάνς του Κυπέλλου, η νίκη επί του Ολυμπιακού την Κυριακή στην άδεια από κόσμο πάλι Τούμπα σε έναν αγώνα, κυριολεκτικά, έξι βαθμών. Κι αυτό είναι ένα ντέρμπι που πρέπει να χάσει πάση θυσία ο Ολυμπιακός, γιατί, πολύ απλά, δεν βλέπω ποιο άλλο μπορεί να χάσει μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου. Με την ΑΕΚ παίζει στο “Γ. Καραϊσκάκης” και με τον Αρη στο “Κλ. Βικελίδης”. Περιμένει κανείς μία, έστω, ήττα του Ολυμπιακού, σ' αυτά τα δύο ματς; Δεν νομίζω.

Επίσης, το εξ αναβολής ματς που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός είναι με τον Αστέρα στο Φάληρο, ενώ ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Για τον Ολυμπιακό είναι περίπου δεδομένη η νίκη, για τον ΠΑΟΚ όχι.

Κι αν τυχόν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τελικά το Πρωτάθλημα, ποιος έχει περισσότερες δυνατότητες από τον ΠΑΟΚ να τον νικήσει για να “σπάσει” το αήττητό του; Κανείς.

Αρα, λοιπόν, την Κυριακή πρέπει να νικήσει ο ΠΑΟΚ για τρεις λόγους. Για να ζωντανέψει τις δικές του ελπίδες, για να διαλύσει το όνειρο του Ολυμπιακού να μιμηθεί τον αήττητο πρωταθλητή ΠΑΟΚ του 2019 και, φυσικά, για λόγους γοήτρου. Για τον ΠΑΟΚ μία είναι η “μητέρα των μαχών”. Με τον Ολυμπιακό. Καμία άλλη.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.