Μια χαρά με Ολιβέιρα - Τσόλακ, ή μήπως με Πρίγιοβιτς, ή μήπως με φορ παικταρά;

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Μαρτίου 2022

Mε ρήτρα που του απογόρευε να παίξει σε ελληνική ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια είχε πουληθεί ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ. Ο περιορισμός αυτός παύει να ισχύει τον Ιούνιο. Οπότε ο Σέρβος θα μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι αν θελήσει να τον αποκτήσει πάλι ο ΠΑΟΚ, γιατί κανείς δεν θέλει να τον δει με τη φανέλα άλλης μεγάλης ελληνικής ομάδας.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η “Μ” στις σελίδες του ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς τυπικά δεσμεύεται από το συμβόλαιο που έχει με τη Γουέστερν Γιουνάιτεντ, αλλά ουσιαστικά μπορεί εύκολα να φύγει με ένα πολύ χαμηλό ποσό, καθότι, συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της ομάδας είναι Ελληνας και ΠΑΟΚτσής!

Η σεζόν στην Αυστραλία τελειώνει σχεδόν ταυτόχρονα με τη δική μας, οπότε θα υπάρχουν χαλαρά τρεις διαθέσιμοι μήνες μέχρι τα μέσα του Αυγούστου ώστε να γίνει η “δουλειά”. Οπότε θα περιμένουμε να μάθουμε αν ο ΠΑΟΚ τον θέλει πίσω. Αν θέλει ο Λουτσέσκου, για την ακρίβεια. Γιατί ο ίδιος ο Πρίγιοβιτς θέλει και παραθέλει. Οπως... ήθελε και παραήθελε και πέρσι. Τότε που ο ΠΑΟΚ αδιαφορούσε για την ευκαιρία της επανόδου του και έπαιρνε τον Ολιβέιρα που κόστιζε πολλά λιγότερα.

Ξέρω ότι αν ανοίξουν μια σχετική συζήτηση τρεις φίλοι του ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιθανό να ακουστούν τρεις απόψεις. Η μία, δηλαδή, να λέει ότι με τον Ολιβέιρα και τον Τσόλακ μια χαρά είναι η ομάδα και δεν υπάρχει λόγος να κάνει πισωγύρισμα με τον Σέρβο, η δεύτερη ότι ο Πρίγιοβιτς έδωσε πολλά στον ΠΑΟΚ και σίγουρα θα δώσει άλλα τόσα και περισσότερα και η τρίτη ότι πρέπει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν πολύ καλύτερο σέντερ φορ και από τον Πρίγιοβιτς και από τον Ολιβέιρα και από τον Τσόλακ.

Προσωπικά, πάω με την τρίτη άποψη, γιατί ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και του ποιοτικού το ποιοτικότερο. Αν, όμως, υποθέσουμε ότι δεν θέλει ο Ιβάν να ξοδέψει μια μικρή περιουσία για να φέρει έναν πολύ σπουδαίο φορ, ή ότι, ακόμη και να το θελήσει, ο σπουδαίος φορ δεν θα έρθει να παίξει στην Ελλάδα, τότε είμαι ξεκάθαρα με τη δεύτερη άποψη. Οχι μόνο γιατί δεν πιστεύω στον Ολιβέιρα, αλλά και γιατί πιστεύω πολύ στον Πρίγιοβιτς.

Ο Ολιβέιρα δεν είχε κακό βιογραφικό, αλλά βρισκόταν ήδη σε πρώτη όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Το είχαμε διαπιστώσει στη θητεία του στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πήρε έναν φορ που δεν θέλησε να κρατήσει η αστεία αγωνιστικά ΑΕΚ. Ο Πρίγιοβιτς δεν είχε εξίσουν καλό βιογραφικό, βρισκόταν, όμως σε άνοδο και με τον ΠΑΟΚ απογειώθηκε στην κυριολεξία. Από το περασμένο καλοκαίρι, ο μεν Ολιβέιρα, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, έμεινε σχεδόνη μια ολόκληρη σεζόν πίσω, ο δε Πρίγιοβιτς βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. 

Σχεδόν σε κάθε αγώνα έχει γκολ και ασίστ και είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας του, η οποία, αν και σχετικά φρέσκο δημιούργημα, πάει φουλ για την κατάκτηση του τίτλου. Πέρα από αυτό, μιλάμε για ένα Πρωτάθλημα με πάρα πολύ τρέξιμο, στο οποίο ζυμώθηκε ο Πρίγιοβιτς και μπορεί να ανταποκρίνεται άριστα γιατί βελτίωσε πολύ τη φυσική κατάστασή του. Εγινε πιο κινητικός, πιο δυναμικός και με περισσότερη αντοχή. Και δεν τον πήραν και τα χρόνια. Στις 21 Απριλίου κλείνει τα 32. Δύο με τρία χρόνια τα βγάζει άνετα...

ΥΓ. Για την προσωπικότητά του, ας μη συζητάμε καν. Μάγκας, με όλη την καλή σημασία της λέξης. Ελπίζω να το συνεκτικμήσει ο Ραζβάν, αν και όποτε, τεθεί ζήτημα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.