Μια αρμαθιά κλειδιά έχει ο Ραζβάν…

Αρις Νικολάκης01 Οκτωβρίου 2022

Βαριά συννεφιασμένος – λένε - ο «δικέφαλος» ! Αμφιβολίες για την παρουσία του Κουλιεράκη…. Δεδομένη η απουσία του Μπράντον… Κι ως εκ τούτων αναλογίζονται οι φίλοι του: Δηλαδή, χωρίς αυτούς δεν μπορεί και με αυτούς θα μπορούσε, να νικήσει τους «πράσινους»; Ξαφνικά ο Κουλιεράκης κι ο Μπράντον έγιναν παίκτες – κλειδιά; Γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ, με αυτό το ρόστερ και με τόσους ωσεί παρόντες παίκτες στους αγώνες του… Ναι, είναι παίκτες – κλειδιά. 

Πέρα από την αξία τους βέβαια, ως παίκτες… Ναι, είναι και κλειδιά! Είναι τέτοια από μια αρμαθιά τα οποία έχει στην διάθεση του Λουτσέσκου. Κι εδώ, μην αρχίσουμε τα ίδια. Δεν είναι η αρμαθιά αυτή ανάλογη των απαιτήσεων του ΠΑΟΚ. Αλλά, αυτή έχει. Με αυτή πορεύεται. Με τα όσα κι όποια κλειδιά της οφείλει πλέον, ο Λουτσέσκου, να ξεκλειδώσει πόρτες οι οποίες βγάζουν σε νίκες. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφερε. Δεν πήρε κι όσα περίμενε από βασικούς παίκτες του.

Δεν τού βγήκαν, όπως περίμενε, τα πλάνα του. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Αυτόν ακριβώς προσδοκά ο κόσμος του. Για να βγάλει τον Α΄ γύρο. Και μετά; Έχει ο Θεός… Ο καλός εαυτός του «δικέφαλου» δε θα καλύψει φυσικά, τις ελλείψεις του ρόστερ του. Θα δείξει ποιοι τελικά, δεν φθάνουν και ποιοι περισσεύουν σε αυτό. Τούτο δε, καθώς τώρα… 

Έτσι όπως είναι αγωνιστικά ο «δικέφαλος»… Μία ντουζίνα μεταγραφές θέλει ο κόσμος του. Για να θεωρήσει πανίσχυρη την ομάδα του. Στα χαρτιά έτσι; Η ισχύς, βλέπετε, στο γήπεδα φαίνεται! Και ποιος είναι ο καλός εαυτός του ΠΑΟΚ; Είναι ένα μωσαϊκό από καλούς εαυτούς… Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κούρτιτς! Μισή ενδεκάδα παίκτες αραδιάσαμε. Όλοι τους κλειδιά , από παλιά, στην αρμαθιά του Λουτσέσκου. Δεν αραδιάζουμε νέους. 

Αν και Νάρεϊ με Ντάντας ξεχωρίζουν, επί του παρόντος, ανάμεσα στους νέους. Δε θα τους αραδιάζαμε για το μωσαϊκό του ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι ήδη κομμάτια τού καλού του εαυτού. Οι άλλοι δεν είναι... Να συμπληρωθεί λοιπόν, το …μωσαϊκό του καλού εαυτού του ΠΑΟΚ. Να το δει ο κόσμος του στο γήπεδο. Να μετρηθεί η ισχύς του. Κι ανάλογα να σχεδιάσει τις ενισχύσεις του. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. 

Στην Τούμπα πάντως, ενώ καιρό τώρα πεινούν… Κατσαρόλα στη φωτιά για μαγείρεμα , δεν βάζουν. Δεν έχουν και να βάλουν μέσα κάτι αξιόλογο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει τον καλό του εαυτό. Και μην σπεύσετε, να το(ν) ισοπεδώσετε: «Δεν έχει καλό εαυτό αυτός ο ΠΑΟΚ»! Έχει και παραέχει. Είναι δε, ευθύνη προπονητών και παικτών που δε φάνηκε ακόμη. Και προσέξτε. Δε λέμε πως ο καλός εαυτός αυτού του ΠΑΟΚ τον καθιστά πανίσχυρο. 

Λέμε και ξαναλέμε πως και τον καλό του εαυτό να δείξει, τα κενά στο ρόστερ δε θα τα καλύψει. Έτσι; Όλα αυτά λοιπόν, ενόψει ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ των «ανάθεμα» και τον Παναθηναϊκό των «ωσαννά»! Ντέρμπι ανάμεσα στον πρώτο (15β) και στον δεύτερο (11β) της βαθμολογίας. Τους «πράσινους» οι οποίοι θεωρούν πως πραγματοποιούν απίθανες πτήσεις και τον «δικέφαλο» που αγωνιστικά, βολοδέρνει αλλά… Είναι δεύτερος στη βαθμολογία! Λέει, δε λέει κάτι αυτό… Είναι δεύτερος παίζοντας κατά διαστήματα υποφερτή μπάλα αλλά κατά διαστήματα… Να μην βλέπεται! Όσο για την αρμαθιά με τα κλειδιά του Ραζβάν; Είναι δεδομένα χρησιμότερα από όσο (κι εφέτος…) δείχνουν αλλά δεν είναι λειτουργικά. Ε, να τα λειτουργήσει…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.