Μεξικό: Νεκρός άνδρας που χτυπήθηκε από αστυνομικούς επειδή δεν φορούσε μάσκα

Metrosport Team05 Ιουνίου 2020

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς στο Μεξικό να σπρώχνουν άνδρα με τη βία σε όχημα επειδή δεν φορούσε μάσκα. Οι συγγενείς του Τζιοβάνι Λόπες απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς δεν ήξεραν που βρίσκεται, αλλά από εκεί τους έστειλαν στο νοσοκομείο της Γκουανταλαχάρα όπου και βρήκαν το νεκρό του σώμα. Είχε μία σφαίρα στο πόδι, ενώ αργότερα η αυτοψία έδειξε ότι πέθανε από αμβλύ τραύμα που έφερε στο κεφάλι.

Οι αντιδράσεις σε όλο το Μεξικό είναι μεγάλες, μετά την είδηση του θανάτου του νεαρού Τζιοβάνι, ενώ και το Twitter υπάρχει το χασταγκ #JusticiaParaGiovanni (δικαιοσύνη για τον Τζιοβάνι). Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο δυτικό τμήμα της πολιτείας Χαλίσκο, στην Γκουανταλαχάρα, όπου ο κυβερνήτης Ενρίκε Αλφάρο έχει εφαρμόσει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αλφάρο διέταξε έρευνα για το περιστατικό και δεσμεύθηκε ότι οι ένοχοι για τον θάνατο του Τζιοβάνι θα τιμωρηθούν, ωστόσο ο κρατικός εισαγγελέας ανέφερε πως η σύλληψη του νεαρού έγινε εξαιτίας «επιθετικής συμπεριφοράς» και όχι επειδή δεν φορούσε μάσκα, ισχυρισμό που αμφισβητεί έντονα η οικογένεια του θύματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.