Μετριοπαθής, ενωτική, συνθετική η προεκλογική εκστρατεία του Φασούλα

Δημήτρης Κανελλάκης01 Αυγούστου 2020

Αν και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο πηγαίνουν πιο πίσω τις ημερομηνίες για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, υπάρχουν παρατάξεις ή και μεμονωμένα πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ομοσπονδίας του μπάσκετ και της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Φασούλα. Η «αράχνη» ξέρει από εκλογές κι ας μην ήταν... αθλητικές αυτές στις οποίες συμμετείχε στο παρελθόν και μέσω των οποίων απέκτησε την εμπειρία που διαθέτει. Ο προεκλογικός του αγώνας και ως υποψήφιος βουλευτής και ως υποψήφιος δήμαρχος, προφανώς, τού διδάξανε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να αφήσεις ούτε μέρα να πάει χαμένη, ούτε ένα σωματείο με το οποίο να μην επικοινωνήσεις, ούτε μία σχέση την οποία να μην αξιοποιήσεις για να ενισχύσεις τις πιθανότητές σου για τη νίκη. 

Παρακολουθώ με προσοχή την εκστρατεία του Φασούλα, επειδή υπάρχει το πρόσθετο ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά μπορούν να πορευτούν προς την επίτευξη των στόχων τους μια ομάδα πρώην διεθνών αθλητών. Αν και η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα δεν αποτελείται μόνο από τον Φασούλα, τον Ρετζιά, τον Παπαδόπουλο, τον Ιωάννου, τον Χριστοδούλου, τον Καράγκουτη και άλλους πρώην διεθνείς, αλλά και από εμπειρότατους παράγοντες Ενώσεων, όπως ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Νικάκης. Χαρακτηρίζεται, λοιπόν, η προεκλογική εκστρατεία από σοβαρότητα, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα, ενωτικό λόγο, προφανή διάθεση σύνθεσης, ειλικρινούς επικοινωνίας με τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές. 

Οσοι εκπρόσωποι σωματείων έχουν παραστεί το τελευταίο διάστημα στις συναντήσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μιλούν με ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Φασούλας και όσοι έχουν συστρατευτεί μαζί του έχουν άριστη γνώση των προβλημάτων, μιλάνε την ίδια γλώσσα με τους ανθρώπους του μπάσκετ, δεν τους αντιμετωπίζουν αφ' υψηλού, ούτε υπόσχονται μαγικές λύσεις. Για τα αυτονόητα μιλάνε ο Φασούλας και οι συνεργάτες του, τα οποία, δυστυχώς, δεν υπήρχαν στην ΕΟΚ. Για την αύξηση των εσόδων της ομοσπονδίας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, για την αθλητική και εκπαιδευτική υποστήριξη των δεκάδων χιλιάδων παιδιών στις αναπτυξιακές ηλικίες, για την κεντρική καθοδήγηση που απαιτείται ώστε η Περιφέρεια να μην αισθάνεται εγκαταλελειμμένη αλλά να διαπιστώνει πως η ομοσπονδία είναι δίπλα της σε καθημερινή βάση. 

Από μια ομάδα ανθρώπων που θέλει να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές τα σωματεία περιμένουν να ακούσουν συγκεκριμένα πράγματα, εφικτές λύσεις, να πειστούν ότι «αυτοί και ξέρουν και μπορούν». Δεν θέλουν να ακούσουν μεγάλα λόγια, υποσχεσιολογία που παραπέμπει σε πολιτικούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και μόλις εκλεγούν τα ξεχνάνε όλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.