Μετωπική με Ολυμπιακό για να φανεί ποιος είναι καλύτερος

Metrosport Team16 Απριλίου 2022

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Την πορεία του στην Ευρώπη, την ζήλεψαν και επιχείρησαν να την αποδομήσουν. Ο ΠΑΟΚ παρά τον αποκλεισμό του από την Μαρσέϊγ, κατέθεσε τα ευρωπαϊκά του διαπιστευτήρια, έδειξε σε όλους, πως είναι άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και έδωσε βαθμούς που δεν μπόρεσε να δώσει κανείς άλλος, πολύ δέ περισσότερο ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Εξαιτίας αυτής της πορείας του, στους “οκτώ” του Κόνφερενς Λίγκ, ο ΠΑΟΚ έδωσε βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία από την μεθεπόμενη σεζόν θα εκπροσωπείται με πέντε ομάδες (αντί για τέσσερις) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ πλέον, ως άξιος πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, στρέφει όλο το ενδιαφέρον του στις εσωτερικές διοργανώσεις. Στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Η μετωπική με τον Ολυμπιακό, είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε θα τον αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε δύο παιχνίδια, ενώ θα παίξουν άλλες δύο φορές στα πλέι οφ. Άρα είναι σαφώς πως οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν με φόντο αφενός τα σκήπτρα την φετινή σεζόν, αλλά και την επόμενη. 

Για τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο, πως η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποτελεί τον μεγάλο στόχο. Για να τα καταφέρει, πρέπει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Παράλληλα στο Πρωτάθλημα, ο βασικός στόχος στις επτά εναπομείναντες αγωνιστικές, είναι να μειώσει περισσότερο την διαφορά από την κορυφή και παράλληλα να κερδίσει τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πάντως είναι σαφές, πως η προπαγάνδα του Ολυμπιακού δεν έχει προηγούμενο. Το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε ο Λουτσέσκου. 

Ακόμη και αυτός ο κανονισμός, βάσει του οποίου αναβλήθηκε ο αγώνας πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των αναμετρήσεων του Δικεφάλου με την Μαρσέίγ, είχε “περάσει” στο καταστατικό, για να εξυπηρετηθούν οι ερυθρόλευκοι κατά την διάρκεια της σεζόν. Γιατί….πίστευαν πως θα πραγματοποιήσουν μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Μόνο που και πάλι, απέτυχαν. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που εισπράττουν επί σειρά ετών, η πορεία τους στην Ευρώπη, είναι κάκιστη.

Ο Λουτσέσκου με αφορμή όλα όσα γίνονται στο παρασκήνιο, εκτόξευσε ευθείες βολές για τον Ολυμπιακό μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε από τη Metrosport: «Κοιτάξτε ουσιαστικά αυτός είναι ένας κανόνας, που δημιουργήθηκε για τον Ολυμπιακό γιατί κανείς δεν πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει τόσο μακριά. Τώρα το θέμα είναι τα Μέσα που προσπαθούν να μας δημιουργούν πρόβλημα. Δεν μπορώ να τα σχολιάζω συνέχεια αυτά εγώ. 

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει πέναλτι, όταν δεν υπάρχει. Τα ξέρουμε όλοι. Αυτά όλα δημιούργησαν ένα σύστημα, που ωφελεί τον Ολυμπιακό. Είναι μία καλή ομάδα, αλλά ξέρουμε ότι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Βλέπουν ότι ανεβαίνουμε και πλέον αρχίζουν και φοβούνται από μία τέτοια κατάσταση». Η μετωπική με τον Ολυμπιακό είναι αναπόφευκτη σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.